Antena Meniu Search
x

Video Imaginile dezastrului în România, după codul portocaliu de vreme extremă. Vijelii și ploi de câteva minute au făcut prăpăd în țară

Jumătate de ţară a fost sub cod portocaliu sau galben de vreme rea. Iar episoadele scurte de vijelii, de doar câteva minute, au fost suficiente pentru a crea haos în mai multe oraşe din ţară. A fost ca la fiecare ploaie mai serioasă: cu şosele inundate, trafic paralizat, maşini blocate şi canalizări care nu fac faţă naturii dezlănţuite. Numai că, de această dată, oamenii au mulţumit divinităţii că a stropit pământul uscat de secetă.

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 09:11

Vezi și

O ploaie de câteva zeci de minute a făcut prăpăd în Cluj-Napoca. Aflat sub cod portocaliu de vreme rea, oraşul s-a scufundat la propriu, iar traficul a fost dat peste cap pe mai multe artere. În Floreşti, lângă Cluj-Napoca, roţile maşinilor abia se mai vedeau din pricina apei care acoperea şoselele.

Aşa e la fiecare ploaie? 

Aici... da. 

În unele locuri, apa depăşea chiar şi jumătate de metru

Pe acelaşi subiect

Unii şoferi şi-au luat inima-n dinţi şi au înaintat prin apa care depăşea chiar şi jumătate de metru pe anumite porţiuni, însă n-au reuşit să ajungă prea departe. Şuvoaiele de pe străzi păreau locul perfect pentru rafting, nu pentru a merge cu maşina.

A intrat (n.r. apă) la motor?

Cred, nu ştiu. Ce să facem? Acesta este Floreştiul. 

Pompierii au scos apa din gospodăriile oamenilor

În Mamaia a fost vijelie. Puţinii turişti care s-au încumetat să iasă la plimbare prin staţiune au fost împinşi de la spate, la propriu, de vântul care a suflat cu putere.

Codul portocaliu de vijelii a fost în vigoare şi în Maramureş. Mai multe cartiere din Baia Mare au fost inundate şi s-a circulat cu dificultate. 

Pompierii au folosit motopompele pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor, iar angajaţii primăriei au strâns de pe străzi, cu lopeţile, resturile aduse de apă.

A început să curgă (n.r. apă) consistent şi a crescut nivelul. Undeva... până pe aici, de maşină. Apoi a început să ne inunde garajele. 

Nu din cauza ploii a fost inundaţia, ci din cauză că a lăsat grilajul acolo, jos şi s-a înfundat.

La Galaţi, oamenii privesc ploaia căzută ca pe o binecuvântare

La Galaţi, chiar dacă mai multe străzi au fost inundate, iar traficul a fost dat peste cap pe centură, oamenii privesc ploaia căzută ieri ca pe o binecuvântare. Este şi motivul pentru care Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a ţinut să mulţumească divinităţii.

Mi-ai arătat cât de bogate sunt lacrimile Tale, Născătoare de Dumnezeu, care curăţă, vindecă.

Ploile vor continua şi astăzi.

Codul galben de instabilitate atmosferică rămâne în vigoare până mâine la ora 10:00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Imaginile dezastrului în România, după codul portocaliu de vreme extremă. Vijelii și ploi de câteva minute au făcut prăpăd în țară