Antena Meniu Search
x

Prognoza AccuWeather în România. Cum va fi vremea în martie; posibile ploi, lapoviță și ninsori în unele zone spre finalul lunii

Meteorologii anunță vreme capricioasă în România, la început de primăvară. Potrivit specialiştilor AccuWeather, la finalul lui martie, dar și pe parcursul lunii aprilie este posibil să mai avem și perioade mai reci, cu ploi, lapoviță și ninsori. 

de Redactia Observator

la 09.03.2024, 13:59

Harta temperaturilor în Europa
Prognoza AccuWeather în România. Cum va fi vremea în martie; posibile ploi, lapoviță și ninsori în unele zone spre finalul lunii - Observator

Primăvara va fi caracterizată de variații termice destul de mari, cu intervale în care temperaturile maxime să depășească 20 de grade și perioade mai reci, în care valorile minime să devină negative. Astfel de episoade cu vreme friguroasă, cu ploi, lapoviță și chiar ninsori sunt posbile până spre finalul lunii martie și chiar și în aprilie și pot deveni un pericol pentru agricultură.

Vremea în România, la începutul săptămânii viitoare

Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi mai ales averse, pe alocuri posibil însoţite de descãrcãri electrice. La altitudini mari se vor semnala şi precipitaţii mixte. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi mai mari de apã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în est, sud-est, sud-vest şi la munte. Conform meteorologilor ANM, valorile termice vor fi în continuare cu mult peste cele normale la aceastã datã, astfel încât maximele se vor încadra între 12 şi 18 grade Celsius, iar minimele între 0 şi 9 grade Celsius.

Prognoza meteo 18 - 25 martie 2024

Pe acelaşi subiect

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

Vremea 25 martie  - 1 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo 1 - 8 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Prognoza AccuWeather în România. Cum va fi vremea în martie; posibile ploi, lapoviță și ninsori în unele zone spre finalul lunii