Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru 13 noiembrie - 11 decembrie. Vremea se răcește spre final de săptămână, lapoviță, ninsori și viscol la munte. Fluctuații termice de la o zi la alta

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13 noiembrie - 11 decembrie. Până la sfârşitul lunii, vom avea parte de precipitații și temperaturi peste mediile normale în cea mai mare parte a României. 

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 10:58

Prognoza meteo pentru 13 noiembrie - 11 decembrie. Fluctuații termice de la o zi la alta. Vremea se răcește spre final de săptămână, lapoviță, ninsori și viscol la munte

Din luna decembrie, însă, temperaturile se vor apropia de cele normale la început de iarnă. Iată prognoza meteo pentru 13 noiembrie - 11 decembrie. 

"Vremea se răcește spre final de săptămână, revenim la normalul termic pentru această perioadă. 

Lapoviță, ninsori și viscol la munte. Temperaturi de îngheț și zăpadă in zonele montane. În acest interval vor fi precipitaţii pe arii realtiv extinse în vest, nord-vest şi centru, iar de la mijlocul săptămânii şi în restul zonelor. În unele regiuni se pot strânge cantitãţi de apă mai însemnate. Pentru regiunile montane, la altitudini peste 1600 m, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar viscolul va fi întețit de rafalele puternice ale vântului. De miercuri valorile termice vor fi în ușoară scădere în majoritatea zonelor din țară, astfel spre finalul acestei săptămâni vremea va deveni rece în nord, centru, nord-vest, nord-est și în zonele montane. La munte va continua să ningă viscolit și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va amplifica senzația de frig",  a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo pentru 13 - 20 noiembrie

Pe acelaşi subiect

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în săptămâna 13 – 20 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, cu excepția zonelor montane. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-vestul extrem al teritoriului.

Prognoza meteo pentru 20 – 27 noiembrie

În săptămâna 20 – 27 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru 27 noiembrie - 4 decembrie

În săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice și sud- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru 4 decembrie - 11 decembrie

În săptămâna 4 – 11 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o tendință ușor excedentară în jumătatea nord-vestică a țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru 13 noiembrie - 11 decembrie. Vremea se răcește spre final de săptămână, lapoviță, ninsori și viscol la munte. Fluctuații termice de la o zi la alta