Antena Meniu Search
x

Video România, sub asediul ploilor. Veştile proaste de la meteorologi continuă: Vremea va fi capricioasă şi în perioada următoare

O jumătate de oră de ploaie a dat Capitala peste cap, seara trecută. Bulevarde întregi au fost inundate, maşinile abia au mai putut înainta prin bălţi, iar oamenii au fost avertizaţi prin RoAlert să stea la adăpost. Unii au ignorat, însă, sfaturile iar alţii au făcut haz de necaz. Un bărbat s-a aşezat pe scaun în mijlocul apei de parcă ar fi fost la piscină. Ploile şi grindina au făcut ravagii şi în restul ţării.

de Redactia Observator

la 12.06.2021, 09:57

Vezi și

Pe strada inundată, ca la piscină. Aşa a întâmpinat un bărbat din Capitală potopul de seara trecută.

S-a întâmplat în zona Dristor, unde apa care a inundat străzile a fost suficient de mare încât să permită o repriză de scăldat. 

A fost suficientă o ploaie torenţială de o jumătate de oră pentru ca arterele din Bucureşti să se inunde. Precipitaţiile de cod portocaliu au fost anunţate printr-un mesaj RoAlert, în jurul orei 18.30. Oamenii au fost sfătuiţi să se bage de urgenţă la adăpost. Nu toţi au apucat.

Cu trotineta electrică în braţe, această femeie traversează prin apa care îi trece de glezne. Nici pelerina de ploaie nu îi mai este de ajutor. Prin apa care s-a acumulat pe străzi chiar şi maşinilor le-a fost greu să înainteze. La fel şi mijloacelor de transport în comun.

Pe acelaşi subiect

În zona Mihai Bravu, apele au luat cu ele şi coşurile de gunoi stradale. Biciclişti şi maşini s-au chinuit să traverseze partea inundată de dinainte de pasaj.

Cantitatea de precipitaţii de seara trecută a depăşit 25 de litri pe metru pătrat în unele părţi ale Capitalei. Cinci clădiri au fost inundate, iar patru copaci s-au prăbuşit pe carosabil. Nu au fost înregistrate victime.

Ţara sub asediul ploilor

Şi în Sibiu o ploaie care a durat 60 de minute a transformat străzile în pârâuri. Maşinile şi-au croit cu greu drumul prin bălţi.

O situaţie similară a fost şi în Buzău, unde, în urma ploilor, a fost inundat pasajului de sub podul de la Mărăcineni. Câteva maşini au rămas înţepenite după ce le-a intrat apă la motor, ceea ce a îngreunat şi mai rău traficul.

În Vâlcea, grindina care a căzut timp de 20 de minute a făcut ravagii în Horezu. Străzile s-au transformat în adevărate râuri.În imagini trimise pe Fii Observator se vede cum oamenii se uită la dezastru, din maşinile oprite la marginea străzilor. La început de vară, curţile arată ca iarna. Oamenii spun că nu au mai văzut aşa ceva.

"E compromisa si agricultura, si tot ce e. si pomii si tot sunt compromise. Nu avem ce sa le mai facem. uitati pe aici cum e tot", spune un localnic. 

Nici oraşul Râmnicu Vâlcea nu a fost ocolit de fenomene extreme. Aici, casele au fost lovite de viituri. Pe drumurile din afara localităţilor, şoferii au fost forţaţi să se oprească în mijlocul străzii, din cauza vizibilităţii reduse. Tot în Vâlcea, o maşină a fost răsturnată de viitură, iar un drum a fost afectat de un pârâu care a ieşit din matcă.

La Rânca, în Gorj, pământul a fost acoperit in cateva minute de un strat gros de grindină. Iar în Motru, pare că e vară doar în calendare. Ploile torenţiale au blocat oraşul.

Codurile de ploi torențiale și vijelii din Prahova au transformat un drum care lega mai multe comune într-un râu. 

Veştile nu sunt bune nici pentru perioada următoare. Până la mijlocul acestei luni, cel puţin, furtunile vor apărea în fiecare zi, în bună parte din ţară, iar temperaturile vor scădea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » România, sub asediul ploilor. Veştile proaste de la meteorologi continuă: Vremea va fi capricioasă şi în perioada următoare