Antena Meniu Search
x

Video Ploile şi grindina au făcut prăpăd în toată România: "E compromisă şi agricultura, şi tot ce e. Nu avem ce să le mai facem"

Furtunile au făcut prăpăd şi azi în mai multe zone din ţară. Inclusiv pentru Capitală s-a dat cod portocaliu de ploi şi grindină, iar prin oraş a fost haos, întâi în sud, apoi peste tot. Bucureştenii au primit inclusiv mesaj Ro-Alert, cu alertă extremă de vreme rea. În restul ţării, mulţi oameni au avut de înfruntat râurile aparute in gospodarii. Grindina s-a depus într-un strat gros care trecea de glezne.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 21:26

Vezi și

Partea de sud a capitalei a fost lovită de ploaie torenţială care a venit la pachet şi cu grindină. În unele zone străzile au fost complet acoperite de ape, iar traficul a fost complet dat peste cap.

În 20 de minute, grindina a făcut ravagii în Horezu, judeţul Vâlcea. Străzile inundate de ploaia torenţială şi blocate de grindină s-au transformat în adevărate râuri.

În imagini trimise pe Fii Observator se vede cum oamenii se uită la dezastru, din maşinile oprite la marginea străzilor. La început de vară, curţile arată ca iarna. Oamenii spun că nu au mai văzut aşa ceva.

"E compromisă şi agricultura, şi tot ce e. Şi pomii şi tot sunt compromise. Nu avem ce să le mai facem. Uitaţi pe aici cum e tot".

Pe acelaşi subiect

Oamenii au chemat ajutoare când au văzut că nu se descurcă singuri.

Octavian Fulger-purtător de cuvânt ISU Vâlcea: "Pompierii militari au fost solicitati astăzi pentru evacuarea apei provenită din precipitaţii în urma unei ruperi de nori in zona Horezu".   

Rupere de nori în întreaga ţară

Comercianţii şi-au acoperit vasele de ceramică sau au golit in graba rafturile de afara, de frica grindinei.

Dialog reporter -localnică: "Nu au apucat să se spargă că le-am băgat repede, m-am udat de tot.

Au mai fost astfel de episoade?

Nu am mai vazut aşa recent. Mi-era ca mi le ia apa, cosurile si astea, le adunai".

"Dintr-o dată, neaşteptat a fost. Ploaie a mai fost, dar aşa grindină nu", spune o altă localnică. 

Nici oraşul Râmnicu Vâlcea nu a fost ocolit de fenomene extreme. Aici, casele au fost lovite de viituri.

Pe drumurile din afara localităţilor, şoferii au fost forţaţi să se oprească în mijlocul străzii, din cauza vizibilităţii reduse. A fost cod portocaliu imediat după prânz în judeţul Valcea, iar ploile torenţiale, grindina şi vijeliile continuă până la ora 10 diseară. Tot în Vâlcea, o maşină a fost răsturnată de viitură, iar un drum a fost afectat de un pârâu care a ieşit din matcă.

La Rânca, în Gorj, pământul a fost acoperit in cateva minute de un strat gros de grindină. Iar în Motru, pare că e vară doar în calendare. Azi, ploile torenţiale au blocat oraşul.

Codurile de ploi torențiale și vijelii din Prahova au transformat un drum care lega mai multe comune într-un râu. Cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, judeţul rămâne sub avertizare. 

Şi de la Sibiu, telespectatorii ne-au trimis imagini cu ruperea de nori şi ploile torenţiale, pe numărul de whatsapp al Fii Observator.

Zonele montane, de deal, majoritatea celor din sudul şi din estul ţării se află pentru a cincea zi consecutiv sub alertă de ploi abundente, descărcări electrice, vijelii şi vijelii şi grindină. Iar veştile nu sunt bune nici pentru perioada următoare. Până la mijlocul acestei luni, cel puţin, furtunile vor apărea în fiecare zi, iar temperaturile vor bate în retragere.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Ploile şi grindina au făcut prăpăd în toată România: "E compromisă şi agricultura, şi tot ce e. Nu avem ce să le mai facem"