Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi istorice în România. Orașele în care termometrele nu au coborât sub 20 de grade Celsius noaptea. Când revin ploile

Sunt zile şi nopţi tropicale în România, cu temperaturi istorice. Dimineaţă, s-au înregistrat recorduri termice la 29 de staţii meteo din ţară. În oraşele din sud vest, la Oraviţa şi Reşiţa, noaptea trecută termometrele nu au coborât sub 20 de grade celsius. Este abia începutul, spun meteorologii. Mâine vom avea o maximă de 33 de grade celsius

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 19:45

Vezi și

De la vest la est a venit vara la final de martie.

Iulia Pop, reporter Observator: E clar, primăvara asta are apucături de vară. Temperaturile au crescut cât în două luni şi au ajuns la 30 de grade. La asemenea valori străzile s-au umplut de oameni iar hainele au intrat la apă.

La apă de tot. Pe litoral s-a trecut de la tricou la costum de baie. Plajele au fost pline de turişti din ţară sau din străinătate.

De marţi scad temperaturile

Pe acelaşi subiect

Turist: Venim din Suedia iar acolo e total opus. Sunt vreo 9 grade acum acolo, e frig, nu e soare.

Mihai Hustiu, meteorolog ANM: Am avut deja recorduri de temperatură, sâmbătă a adus temperaturi de până la 29 de grade la Giurgiu şi au fost 41 de recorduri lunare practic a fost cea mai caldă zi de martie din istorie în 41 de localităţi.

Turiltii şi-au băut cafeaua în sunetul valurilor. Altii au fost mai norocosi. Şi parcurile din Capitală au fost pline semn că nimeni nu a stat în casă astăzi. În centru şi pe marile bulevarde a fost o continuă paradă a bicicletelor şi trotinetelor.

De marţi temperaturile scad. Un front atmosferic rece va traversa România iar asta înseamnă că peste tricouri vom mai pune o bluză.

Mihai Hustiu, meteorolog ANM: Va aduce intensificări ale vântului noaptea de luni spre marţi în jumătatea de vest a ţării iar marţi vânt în toate zonele. Vin şi ploi cu descărcări electrice prin partea de nord vest şi centru iar la munte la peste 1600 de metri chiar lapoviţă.

De la mijlocul saptamanii viitoare revenim la temperaturi normale acestei perioade. Nu pentru mult timp. Weekend-ul viitor ajungem iar la 25-26 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Temperaturi istorice în România. Orașele în care termometrele nu au coborât sub 20 de grade Celsius noaptea. Când revin ploile