Antena Meniu Search
x

Trei judeţe intră sub cod portocaliu de viscol. Iarnă în toată regula

Meteorologii de la ANM au emis, marți seara, o alertă Cod portocaliu de viscol la munte, în 3 județe. Rafalele vor depăși 120 km/h.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 22:24

Trei judeţe intră sub cod portocaliu de viscol. Iarnă în toată regula

De la ora 21.10 până la miezul nopții, alerta vizează zona de munte a județelor Argeş, Prahova și Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h, viscol.

Informare meteo de ploi

În vigoare este şi o informare meteorologică de averse, însoţite de descărcări electrice. Aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice şi va cuprinde treptat toatã ţara. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor fi în general de 15...20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 70...80 km/h. Pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificãri temporare în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Trei judeţe intră sub cod portocaliu de viscol. Iarnă în toată regula