Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un ciclon mediteranean schimbă radical vremea în România. ANM anunţă ploi în aproape toată ţara şi ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo de vreme rea în România. Sunt anunţare ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, până miercuri, în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele montane, la peste 1500 de metri altitudine, va ninge. 

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 10:27

Meteorologii au emis o informare de precipitaţii însemnate cantitativ şi vânt, în intervalul 12 februarie, ora 14.00 – 14 februarie, ora 10.00.

Temporar se vor semnala precipitaţii în aproape toată ţara şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. Meteorologii precizează că, la munte, iar în noaptea de marţi spre miercuri, trecător şi în zonele mai joase de relief din Transilvania şi Moldova se vor semnala precipitaţii mixte. Marţi, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar şi în regiunile estice şi local în cele vestice şi sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h.

Ninsori la munte

O altă avertizare cod galben vizează intervalul 12 februarie, ora 18.00 – 13 februarie, ora 22.00. În cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de vânt în 6 judeţe, până la ora 18.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea cod galben de vânt puternic pentru şase judeţe. Astfel, potrivit ANM, până luni, la ora 18:00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei.

Vor fi viteze în general de 55-65 km/h, iar în judeţul Constanţa şi pe litoral, rafalele vor depăşi temporar 70 km/h. Sunt vizate de atenţionare judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi, parţial, Ialomiţa şi Călăraşi. Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu viteze de 50-55 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Un ciclon mediteranean schimbă radical vremea în România. ANM anunţă ploi în aproape toată ţara şi ninsori la munte