Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Uraganul de pe pământ! E jălanie". În Constanţa a plouat într-o oră cât pentru o lună, iar în Galaţi o furtună de câteva minute a băgat din nou frica în oameni

A fost potop şi panică, în weekend, după ce coduri galbene şi portocalii de furtuni s-au instalat în mai multe judeţe din ţară. În Constanţa, oamenii din peste 20 localităţi au primit trei avertizări RO-Alert în doar două ore. Mai multe străzi au fost acoperite de ape, iar maşinile abia au înaintat. Iar în Galaţi, o furtună violentă de doar câteva minute a durat o eternitate pentru localnicii care au stat cu sufletul la gură de frică să nu treacă din nou prin coşmarul de luna trecută. 

de Adrian Obreja

la 07.10.2024 , 08:32

În Constanţa, o furtună violentă a adus, într-o singură oră, ploi cât pentru o lună întreagă, iar vântul a bătut cu peste 60 de kilometri pe oră. 

Mai multe străzi au fost acoperite de ape, iar maşinile abia au înaintat: 

- Vai de capul meu!

Vezi și

La Cudalbi, în Galaţi, puhoiul şi a refulat în stradă

Pe acelaşi subiect

Galaţiul a fost şi el vizat de codul galben de furtuni violente. Locuitorii au fost din nou panicaţi de mesajele RO-Alert, care anunţau potop.

- Uitaţi, fraţilor, ce e aici! Uraganul de pe pământ! Deci e jălanie

În comuna Cudalbi, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă puhoiul şi a refulat în stradă, iar gospodăriile localnicilor au fost şi ele inundate de ape. Autorităţile au luat imediat măsuri. Vântul puternic şi ploaia torenţială au băgat din nou frica în oameni, care se gândeau la ce e mai rău. Nu a trecut nici o lună de zile de când judeţul a fost vizat de cele mai puternice inundaţii din ultimii ani. 

Emil Dragomir, primar Slobozia Conachi: Am fost sunat imediat de cetăţeni care au vrut să iasă din case fără să le mai zic eu nimic. Ei deja sunt foarte speriaţi, numai cât aud RO-Alertul. 

Au trecut trei săptămâni de la inundaţii şi pompierii lucrează în zonele sinistrate cu o forţă şi cu o rapiditate la fel ca în primele zile. Localnicii stau cu teama că viitura ar putea veni din nou. Multe case au rămas goale, iar puţinele bunuri pe care le-au primit, le urcă în pod în fiecare noapte. Autorităţile au verificat preventiv cursurile de apă pentru a se asigura că nu vor fi probleme în urma furtunii. Judeţele Constanţa şi Galaţi rămân sub avertizare de cod galben de vânt puternic şi ploi abundente până la ora 8.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Vremea » "Uraganul de pe pământ! E jălanie". În Constanţa a plouat într-o oră cât pentru o lună, iar în Galaţi o furtună de câteva minute a băgat din nou frica în oameni