Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Tremurăm de frig". Mii de pachete cu ajutoare, împărţite sinistraţilor din Galaţi. Cea mai mare temere a oamenilor s-a adeverit

La aproape trei săptămâni de la inundaţiile din judeţul Galaţi care au distrus sute de case şi au luat şapte vieţi, familiile care au rămas fără un acoperiş deasupra capului, întrevăd o rază de speranţă. Sute de militari şi voluntari au luat la pas localităţiile afectate de viitură şi au livrat sinistraţilor pachete cu alimente şi produse de curăţenie. Situaţia gălăţenilor însă este departe de rezolvare. Ploile din ultimele zile au udat din nou pereţii caselor. 

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 08:23

În urmă cu aproape trei săptămâni, viitura le-a luat tot. Fără un acoperiş deasupra capului, familii întregi s-au văzut nevoite să găsească adăpost pe unde au apucat. Unii dintre ei la rude, alţii pe la pensiuni sau vecini. Pentru a avea o şansă să revină la casele lor, sute de militari, pompieri şi voluntari lucrează la foc continuu.

Mii de pachete cu ajutoare pentru sinistraţii din Galaţi

Pentru a le mai alina puţin suferinţa, sute de militari au mers din casă în casă cu ajutoare. "Facem tot ce putem. Am reuşit să aducem opt TIR-uri de diverse lucruri care să le fie de folos oamenilor", declară Eduard Bachide, ministru secretar de stat, MAPn.

Vezi și

Cu toate acestea, ploile din ultimele zile au umezit din nou pereţii caselor care abia se uscaseră.

"Principala lor nevoie este să li se usuce pereţii caselor. Şi ne gândim că poate ne dă Dumnezeu puţină căldură să se usuce în interior, că dacă nu li se usucă casele ele o să înceapă să mucegăiască şi atunci devine o problemă pentru sănătatea lor", adaugă primarul din Slobozia Conachi.

Mai mult, localnicii se tem acum că dacă locuinţele nu se vor usca până la iarnă, vor avea de îndurat şi gerul de afară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » "Tremurăm de frig". Mii de pachete cu ajutoare, împărţite sinistraţilor din Galaţi. Cea mai mare temere a oamenilor s-a adeverit