Antena Meniu Search
x

Video Val de aer cald peste România, însoțit de furtuni violente. Temperaturi de peste 25 grade, la final de martie

Primăvara vine în forţă cu temperaturi de vară! Primul val de aer cald peste Europa aduce peste 25 de grade şi la noi în ţară, dar şi furtuni specifice verii. În vestul şi sudul ţării, soarele a făcut deja ca parcurile să devină neîncăpătoare. La terasele din Craiova, oamenii mai prind loc doar dacă-şi fac rezervare. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 19.03.2023, 20:41

Vezi și

Vremea e derutantă, mai ales la munte. O tânără, instructor de schi în staţiunea Parâng, a lăsat echipamentul de iarnă pentru cel de plajă, ca să aducă turiştii pe pârtie. Vremea caldă a schimbat decorul în aproape toată ţară. La Craiova, aleile din parcuri au fost pline de copii şi părinţi care au trecut deja la tricouri.

''O aşteptam de ceva timp şi ne doream să scoatem copiii la aer curat. În general, ne pregătim, ne luăm şi la pachet nişte hăinuţe în plus.''

"Mă bucur enorm pentru că ieşim din iarnă şi oricine îşi doreşte să se încarce cu energie şi implicit cu vitamina D.''

La mare însă, turiştii n-au putut renunţa încă la geacă şi căciulă. 

Pe acelaşi subiect

"Avem hainele pregătite. E frumos, ne revedem cu prieteni, mergem la o ciocolată caldă şi ne întoarcem.''

În Harghita, primăvara a adus o explozie de culoare. Pe drum spre statuia lui Isus de la Lupeni, turiştii s-au bucurat brânduşele abia înflorite. 

"Ne bucurăm de vremea frumoasă, am făcut o ieşire cu familia la soare. Priveliştea este superbă."

Val de aer cald peste Europa, temperaturi de vară

Meteorologii estimează o primăvară călduroasă pentru întreg sud-estul Europei. Primul val de aer cald de pe continent, din acest an, va aduce în ţara noastră temperaturi de vară, cu 10 grade mai mari decât e normal la sfârşitul lunii martie. 

Mihai Huştiu, meteorolog ANM: Temperaturi maxime de 20, 21 de grade până miercuri, iar în cele mai calde zile din săptămână ar fi joi, vineri, chiar sâmbără, 24, 25 de grade, în anumite zone.

Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia şi zona de deal a Moldovei. În Capitală, se vor înregistra până la 24 de grade spre sfârşitul săptămânii. 

Mihai Huştiu, meteorolog ANM: Mai rece va fi în schimb la mare. Nu vor fi mai mult de 12, 13 grade. În schimb, la munte, vremea se încălzeşte semnificativ.

Vremea călduroasă va aduce furtuni şi vijelii specifice sezonului estival.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Val de aer cald peste România, însoțit de furtuni violente. Temperaturi de peste 25 grade, la final de martie