Antena Meniu Search
x

Video Val de aer cald peste România. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 20 de grade Celsius în mai multe judeţe ale ţării

Un val de aer din Africa va aduce temperaturi de peste 20 de grade Celsius în sudul ţării. Soarele generos a dat semne încă de astăzi că pregăteşte ceva. Meteorologii spun că avem toate şansele să asistăm la un record - cel mai probabil, acest februarie va fi declarat cel mai cald din istorie. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.02.2024, 22:10

Vezi și

Soarele a zâmbit astăzi la Constanţa cu toţi dinţii. Au fost 15 grade Celsius, cu 10 mai mult decât în mod normal. Faleza a fost animată toată după-amiaza. Inclusiv vecinii bulgari ne-au întors vizita. Au trecut graniţa să admire Marea Neagră de la noi.

Weekend-ul vine cu temperaturi de primăvară

Mâine se anunţă şi mai cald la Constanţa: 17 grade. Pentru că tot erau pe litoral, unii au făcut băi de soare. Una care s-a oprit sa ia tot soarele cu bratele deschise, alţii s-au încărcat cu vitamina D la terase.  

Andreea Filip, reporter Observator: Ne aşteaptă un sfârşit de săptămână cu soare şi temperaturi prietenoase, potrivite pentru o plimbare pe faleză sau pe plajă. Terasele de aici din Portul Tomis sunt deschise, iar bucătarii îi aşteaptă pe turişti cu preparate din peşte şi fructe de mare. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Caranfil, ospătar: Weekendul acesta avem deja foarte multe rezervări deoarece se anunţă a fi călduros. Foarte multă lume ne caută pentru preparatele din peşte. 

În speranţa că vor fi căutaţi şi ei, căpitanii şi-au pregătit bărcile pentru plimbări în largul Mării Negre. 

Constantin Marinescu, skipper: Aşteptăm turiştii să facă o mică plimbare şi să aibă o experienţă pe mare. O plimbare în jurul Constanţei, putem face croaziere până la Vadu, la Mangalia putem face, la Eforie.

O plimbare de trei ore cu un velier de opt locuri costă 100 de lei de persoană. Mai ieftină este călătoria cu vaporaşul: 30 de lei jumătatea de oră.

Meteorologii anunţă peste 20 de grade Celsius în mai multe judeţe din ţară

Sfârşitul de săptămână va aduce în sudul ţării temperaturile nefireşti pentru februarie - mai mari cu 10-15 grade Celsius decât ar fi normal. Mâine se anunţă 21 de grade la Giurgiu, Călăraşi şi Turnu Măgurele şi 20 la Bucureşti. În unele zone, însă, se vor aduna nori de ploaie.

Meda Andrei, meteorolog: În mare parte vor fi ploi chiar dacă este atât de cald, acestea își vor face apariția prin Banat, Crișana, Maramureș, local prin Transilvania, Oltenia de asemenea. La munte temporar nori, din păcate vor predomina ploile, și acolo este foarte cald, și se va mai topi din stratul de zăpadă.

După un început de februarie nefiresc de călduros, meteorologii anunţă că şi vremea din martie va fi atipică. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, iar ploile vor fi puţine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Val de aer cald peste România. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 20 de grade Celsius în mai multe judeţe ale ţării