Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 februarie - 18 martie 2024. Potrivit specialiştilor ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea zonelor. 

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 18:05

ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie - Observator

ANM a actualizat marţi, 20 februarie, 2024, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

În acest weekend valorile termice se vor menţine peste normalul perioadei din calendar în majoritatea zonelor din țară. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și în sud-est. Ploile se vor extinde treptat în jumătatea de vest a țării și vor fi mai ales averse, pe alocuri moderate cantitativ şi izolat se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, dar şi în vest, în centru şi în partea de est-sud-est a teritoriului.

Vremea 20 - 26 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, apropiat de cel normal în regiunile vestice și în general deficitar în restul teritoriului.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 26 februarie - 4 martie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice, dar mai ales în zona submontană a Olteniei și Munteniei, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 4 martie - 11 martie 2024

În săptămâna 4 – 11 martie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 11 - 18 martie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie