Antena Meniu Search
x

Val de ger peste România, în următoarele zile. Meteorologii anunță temperaturi de minus 20 de grade Celsius

Un val de frig lovește România, în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme geroasă și vânt puternic, în majoritatea zonelor țării. Avertizarea meteo de ger este valabilă până joi, 13 ianuarie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.01.2022, 19:18

Astfel, în intervalul marți, ora 20.00 – joi, ora 18.00, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.

Cod galben de vânt puternic în 10 județe

De asemenea, astăzi, până la ora 23.00, este valabil un cod galben vânt puternic. Vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55...65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65...75 km/h.

Pe acelaşi subiect

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Avertizarea este valabilă în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

Prognoză specială pentru București. Minimele vor ajunge şi la minus 8 grade Celsius

Meteorologii au emis, marți, o prognoză specială pentru București, în care anunță frig până joi seara. Minimele vor ajunge miercuri şi la minus 8 grade.

Marți, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 45...50 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade. În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în primele ore ale intervalului, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De miercuri dimineață până joi la ora 8.00, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8...-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Apoi, până joi seara, vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Val de ger peste România, în următoarele zile. Meteorologii anunță temperaturi de minus 20 de grade Celsius