Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 11 ianuarie 2022. Se răcește în toată țara, temperaturile vor coborî până la -13 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 11 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 15:38

parc din București
Vremea 11 ianuarie 2022. Se răcește în toată țara, temperaturile vor coborî până la -13 grade Celsius - Shutterstock

În noaptea de luni spre marți cerul va intra într-un proces de răcire. Temporar se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare local în Moldova și în zonele de munte și mixte în sud-vest și sud și izolat în rest. În extremitatea de sud-vest a teritoriului cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 10...15 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice și pe arii mai restrânse la munte, cu viteze mai mari, de 55...60 km/h în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei, iar în zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60...70 km/h amplificând senzația de frig. Temperaturile minime se vor situa între -8 și 1 grad. Izolat vor mai fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea pe 11 ianuarie 2022

Vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general, între -13 și -4 grade. În vest, sud-vest, nord-est și la munte vor fi înnorări și pe arii relativ restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat vor mai fi posibile precipitații. Vântul va continua să prezinte intensificări în est și în sud-est și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumătatea de sud a Moldovei, în estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55...65 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură și pe litoral, 65...75 km/h. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului când vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45...50 km/h, amplificând senzația de frig, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea la munte

Vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea. Cerul va prezenta înnorări și, mai ales în prima parte a intervalului, va ninge în Munții Banatului și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, iar izolat și în restul masivelor. Vântul va avea intensificări în Carpații de Curbură, unde rafalele vor depăși 65...75 km/h, iar pe arii mai restrânse și în rest, îndeosebi pe creste, spulberând zăpada. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile sud-estice și nord-vestice va predomina aspectul închis al vremii și de asemenea se vor semnala precipitații pe suprafețe extinse. La ploi abundente și lapoviță vor fi expuse Grecia și sud-vestul Turciei și posibil extremitatea sudică a Bulgariei și a Italiei, de asemenea partea estică a Marii Mediterane. Ninsori în general slabe vor fi pe arii mai restrânse în Rusia dincoace de Munții Ural și în țările scandinave, iar precipitații mixte - pe alocuri în restul spațiului balcano-carpatic, local în Anglia și Țările de Jos, în nordul Spaniei și nord-vestul Franței. Regimul pluvial din restul Europei, unde cerul va fi variabil și chiar senin se va menține nesemnificativ, reprezentat mai ales de ninsori slabe și sporadice în țările central-estice și estice. Vânt puternic se va observa pe ocean la vest de Norvegia și între Islanda și Arhipelagul Britanic, cu intensificări chiar susținute - în estul bazinului mediteranean, în vestul Marii Negre și al Rusiei, în Ucraina și pe Marea Baltică, pe când cu precădere slab - în zona interioară a continentului, cu excepții în sud-vest și în sud-est. În partea estică și sud-estică ale Europei va fi mai rece decât cu o zi înainte, iar în sud-vest și în vest - puțin mai cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 11 ianuarie 2022. Se răcește în toată țara, temperaturile vor coborî până la -13 grade Celsius