Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Vremea de mâine 18 octombrie 2024. Temperaturi scăzute în aproape toată țara

Vremea în România 18 octombrie. Până vineri valorile termice vor continua să scadă în jumătatea de est a ţării, unde vor caracteriza o vreme rece pentru această dată, iar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior şi apropiate de normalul climatologic. Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi variabil la senin. Izolat, pe litoral, iar dimineaţa şi în Moldova şi Muntenia vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 15:28

Vremea va fi rece pentru această dată, cu excepţia regiunilor vestice şi nord-vestice, unde valorile termice, în special cele diurne, vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi mai mult senin în vest, nord-vest şi centru şi variabil în restul ţării, cu înnorări temporare în Dobrogea şi în zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei, iar noaptea şi în Moldova, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului unde vor fi rafale de 50...60 km/h şi temporar de peste 70 km/h, precum şi pe litoral, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la -7 grade, dar şi mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest, spre 7...9 grade. Pe arii restrânse, în special în depresiuni şi în nord-estul teritoriului, va fi ceaţă.

Prognoza meteo București și Cluj-Napoca

Articolul continuă după reclamă

Vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12...14 grade, iar cea minimă de 2...3 grade, mai scăzută în zona periurbană, până în jurul valorii de 0 grade. În Cluj-Napoca vor fi cel mult 14 grade Celsius și cer senin.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative.

Cum va fi vremea în Europa

În nord-vestul extrem, în vestul şi sudul Europei, cerul va avea înnorări şi se vor semnala ploi. Ploile vor fi şi sub formă de aversă cu descărcări electrice. Izolat se vor acumula cantităţi însemnate de apă. În zonele montane aferente, la altitudini mari vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În restul continentului va predomina vremea frumoasă, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Arhipelagul Britanic, estul Spaniei, sud-vestul Franţei, Finlanda, Cehia, Polonia şi Austria. Temperaturile vor scădea uşor faţă de ziua precedentă în partea de vest a Europei, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. În orele dimineţii, în zonele joase de relief va fi posibilă formarea ceţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 18 octombrie 2024. Temperaturi scăzute în aproape toată țara