Antena Meniu Search
x

Video Vijelia de noaptea trecută a făcut prăpăd în Arad. Mai multe zone din județ au fost măturate de puhoaie

De la o oră la alta, vremea a întors brusc foaia. În Capitală, după o zi cu temperaturi estivale, ploaia torenţială de noaptea trecută a provocat inundaţii masive în zonele joase ale oraşului. În această dimineaţă a fost haos în trafic. Nici în restul ţării vremea nu a fost mai blândă. Temperaturile au scăzut dramatic şi au fost căderi de grindină, însoţite de vânt puternic, ploi şi descărcări electrice.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 13:50

Vezi și

Micul Paris s-a transformat peste noapte în Mica Veneţie. În ultimele 12 ore, în zona centrală a orașului București au căzut peste 25 litri pe metru pătrat. Sistemul de canalizare nu a făcut mai făcut faţă, iar Zona Tineretului a fost inundată. Apa de pe şosele a ajuns chiar şi în interiorul mijloacelor de transport în comun. 

Autobuzele de pe mai multe linii au fost deviate temporar de la traseul obişnuit. Câteva troleibuze nu au mai putut înainta din cauza apei şi au rămas blocate pe şosele. 

Vijelia din noaptea trecută a pus la pământ mai mulţi copaci. Şapte bucureşteni s-au trezit dimineaţă cu maşinile avariate. 

Prăpădul lăsat în urmă de ploile din țară

Pe acelaşi subiect

Nici restul ţării nu a scăpat de efectele dezastruoase ale ploii torenţiale. În judeţul Arad, o viitură puternică a lovit mănăstirea Feredeu. Două podeţe au fost luate de apă, iar puhoaiele i-au luat prin surprindere şi pe localnici, care s-au trezit cu gospodăriile inundate şi cu noroiul în case. 

Vremea capricioasă a adus cu ea şi o scădere bruscă a temperaturii de la o zi la alta. Medicii spun că diferenţele extreme ne afectează sistemul imunitar care are nevoie de o perioadă mai lungă pentru a se adapta la schimbare. 

Elena Crăciun, medic: Primii afectați sunt pacienții cu diverse boli cronice, cei care au probleme cu inima, cu afecțiunile respiratorii sau probleme articulare. În aceste zile pot apărea mai ușor infecțiile virale, respiratorii.

În plus, temperaturile scăzute şi lipsa soarelui ne afectează starea psihică, spun specialiştii. Astfel că în acestă perioadă suntem predispuşi la anxietate sau episoade de depresie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Vijelia de noaptea trecută a făcut prăpăd în Arad. Mai multe zone din județ au fost măturate de puhoaie