Antena Meniu Search
x

Video Vom avea, în sfârșit, temperaturi normale pentru luna ianuarie. Minimele coboară până la -20 de grade Celsius

În sfârşit, simţim că suntem în luna lui Gerar. Vremea s-a răcit semnificativ şi vântul a bătut tare şi a amplificat mult senzaţia de frig, după ce începutul anului a adus temperaturi de mijloc de primăvară. Frigul iernii va deveni din ce în ce mai mult o excepţie, dacă este să analizăm temperaturile din ultimii ani în România. 

de Mihaela Donosa

la 11.01.2022, 22:02

Vezi și

Ne aşteaptă câteva nopţi şi zile tipice pentru Luna lui Gerar. Termometrele vor indica chiar şi minus 20 de grade Celsius în depresiuni şi în staţiunile montane în următoarele două nopţi.

Nici pe timpul zilei nu va fi prea bine, pentru că temperaturile cu greu vor trece peste pragul de îngheţ. Este o temperatură normală în miez de iarnă, dar în ultimii ani a devenit o excepţie.

Ne-am obișnuit cu temperaturi tot mai ridicate, pe timp de iarnă

Temperaturile anormal de ridicate au devenit dominante nu doar în ultimele săptămâni, ci chiar în ultimii 20 de ani. Statisticile arată că 2019 a fost cel mai cald an din ultimul secol în România, iar tendinţa de încălzire accentuată a vremii se va menţine în perioada următoare.

Cum va fi vremea miercuri, pe 12 ianuarie 2022

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și va fi ger, dimineața în nord-vest și centru, iar noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative și se vor încadra între -8 și 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice, unde local îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi înnorări și cu totul izolat trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului și în estul și sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 50...55 km/h, mai mari pe litoral. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vom avea, în sfârșit, temperaturi normale pentru luna ianuarie. Minimele coboară până la -20 de grade Celsius