Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 12 ianuarie 2022. Ger în România | Aerul din nordul Rusiei aduce temperaturi de -18 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 12 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 11.01.2022, 16:30

vacă în zona montană din România
Vremea 12 ianuarie 2022. Ger în România | Aerul din nordul Rusiei aduce temperaturi de -18 grade Celsius - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Vremea va deveni geroasă în nord-vest și centru. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -13 și -2 grade. Cerul va avea înnorări în regiunile nord-estice și sud-vestice, precum și în zona Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde pe suprafețe mici, temporar va ninge slab, iar în rest va fi variabil, mai mult senin în cele intracarpatice. Deși în diminuare față de intervalul anterior, vântul va continua să prezinte intensificări în est și în sud-est și pe arii mai restrânse în zona montană, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, mai mari pe litoral. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea miercuri, pe 12 ianuarie 2022

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și va fi ger, dimineața în nord-vest și centru, iar noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative și se vor încadra între -8 și 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice, unde local îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi înnorări și cu totul izolat trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului și în estul și sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 50...55 km/h, mai mari pe litoral. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8...-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea la munte

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea.  Cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore ale intervalului vestul Carpaților Meridionali unde vor fi înnorări, iar pe suprafețe mici și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în partea vestică, nordică, central-nordică, estică și de sud-est a Europei și va fi variabil în rest. În vestul Peninsulei Scandinavice, vor fi precipitații însemnate cantitativ, sub formă de ploaie și lapoviță în zona de țărm și mai ales ninsori în cea de munte, unde se va depune strat nou, consistent de zăpadă. În restul continentului, precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse și vor fi slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări în nordul Europei, local în sud și sud-est și izolat în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în estul și sud-estul Europei și o creștere în nord. În zonele joase de relief, pe suprafețe mici va fi ceață.

Temperaturi maxime în capitalele Europei

Atena 8   

Berlin 2    

Budapesta 1    

Chisinau -4    

Istanbul     4    

Lisabona 16    

Londra 7    

Madrid 11    

Moscova -11    

Oslo 6    

Paris 5    

Roma 10    

Stockholm 4    

Varsovia -2    

Viena 1    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Vremea 12 ianuarie 2022. Ger în România | Aerul din nordul Rusiei aduce temperaturi de -18 grade Celsius