Antena Meniu Search
x

Vreme extremă în ţară. Distrugeri provocate de furtuni şi inundaţii în mai multe judeţe

S-a dezlănţuit iadul în judeţul Alba! Ploile torenţiale au făcut ravagii, au inundat străzi şi sute de gospodării, iar o viitură a luat pe sus zeci de maşini şi utilaje agricole.

Vezi și

S-a dezlănţuit iadul în judeţul Alba! Ploile torenţiale au făcut ravagii, au inundat străzi şi sute de gospodării, iar o viitură a luat pe sus zeci de maşini şi utilaje agricole. Oamenii au rămas fără animale şi fără proviziile de cereale sau de fân, după ce puhoaiele au măturat totul în cale. Pompierii au fost în alertă în permanenţă, au evacuat sătenii şi au scos apa din curţii. Potopul a lovit şi în mai multe zone din Harghita şi Galaţi.

De sus, satul Bucerdea Vinoasă pare acum o mlaştină. Drumurile sunt acoperite complet de apă şi mâl. În mijlocul apelor învolburate, zac maşini luate de viitura care a lovit fără milă. Zeci de autoturisme au fost distruse. La fel şi mai multe tractoare şi un buldo-excavator. Oamenii au fost neputincioşi în faţa furiei naturii.

"A început să plouă, dintr-o dată. Cred că a durat 15 minute", povesteşte un localnic.

A fost suficient, însă, ca furtuna să facă ravagii. Viitura a lovit sute de gospodării. Multe animale au rămas blocate în grajduri. 

Şi oraşul Alba Iulia a fost inundat. Potopul a lovit însă şi mai multe zone din Harghita. Iar în judeţul Galaţi, Drumul Naţional 25 a fost inundat în zona localităţii Vameş.

Sâmbătă, vremea se răceşte în toată ţara. Temperaturile scad brusc cu 15 grade şi nu vor depăşi 22 de grade. Urmează însă două luni de caniculă şi secetă în aproape toate zonele. Abia în septembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, însă doar în nord şi centru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Vremea » Vreme extremă în ţară. Distrugeri provocate de furtuni şi inundaţii în mai multe judeţe