Antena Meniu Search
x

Vreme severă cu ninsori și viscol în mai multe județe din România

Vremea s-a schimbat dramatic în România, după ce a intrat în vigoare o nouă alertă meteorologică de ninsori și viscol. 9 județe sunt vizate de un cod roșu.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.02.2020, 00:13

Vremea s-a schimbat dramatic în România, după ce a intrat în vigoare o nouă alertă meteorologică de ninsori și viscol. 9 județe sunt vizate de un cod roșu, iar altele de cod portocaliu sau galben. În 5 județe, școlile au fost închise pe 6 februarie. În Brăila și Tulcea, toate drumurile județene și naționale au fost preventiv închise până joi dimineața.

Ora 00:00 Situația drumurilor închise în noaptea de miercuri spre joi, din cauza vremii nefavorabile. Condițiile meteo se deteriorează de la o oră la alta, șoferii sunt sfătuiți să rămână acasă.

Ora 23:15 Autostrada A2 a fost închisă din cauza ninsorii și a viscolului. Vremea extrem de rea pune în pericol viața participanților la trafic pe șoseaua de mare viteză.

Ora 22:45 Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite din zonele aflate sub cod roșu de vreme rea s-a luat decizia închiderii circulației rutiere pe toate drumurile naționale din Buzău începând cu ora 22:00, anunță autoritățile din județ.

Dumurile naționale unde traficul rutier a fost restricționat începând cu ora 22:00 în județul Buzău sunt următoarele:

DN2 Căldărușanca – Râmnicu Sărat, km 68 – km 152+430

DN2B Spătaru – Vizireni, km 0 – km 38+751

DN1B Mizil – Ulmeni, km47+245 – km 71+698

DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, km 2+800 – km 30+000

DN 2C Costești – Padina, km 0+000 – km 48+000

DN 10 Buzău – Siriu, km 2+100 – km 94+760

Ora 22.25: Buzoienii sunt anunțați printr-un mesaj Ro-Alert de închiderea tuturor drumurilor naționale care traversează județul lor, miercuri seară, de la ora 22.00. Restricția totală de circulație e până pe 6 februarie, la ora 08.00, arată mesajul.

Mesaj Ro-Alert cu drumuri închise în Buzău

Ora 22.20: Poliția Rutieră transmite că circulația a fost redeschisă pe DN15 între localitățile Toplița și Borsec. Drumul fusese închis miercuri seară în acest sector din cauza copacilor doborâți pe carosabil de rafalele de vânt violente.

Ora 22.15: Situația din Buzău a fost actualizată - 54 de localități din județ sunt fără energie electrică. De asemenea, nouă case au fost afectate de vremea severă, transmit cei de la ISU: două case sunt în Buzău, 5 în Râmnicu Sărat, una în Glodeanu Siliștea și una în Robeasca.

Autoritățile au transmis și că la ora 22.00, toate drumurile din județ au fost închise, pentru că se circulă greu și cu vizibilitate foarte redusă.

Ora 22.10: Acoperișul unei ferme din Buzău s-a prăbușit miercuri seară peste 150 de oi, tot din cauza vremii severe. Mai mulți pompieri au intervenit în zonă.

Pompierii la ferma din Buzău unde s-a prăbușit acoperișul peste oi

Ora 22.00: Drumurile naționale din Buzău, Tulcea și Brăila au fost închise în acest moment. La intrările și ieșirile de pe fiecare DN din aceste județe au fost trimise echipaje de poliție. Pe un drum național din Buzău se află și reporterul Observator Laurențiu Rădulescu.

În Tulcea și Brăila, tot de la ora 22.00, sunt închise și drumurile județene.

Ora 21.55: Blocaj uriaș în trafic în Suceava, pe un drum către Botoșani. Din cauza zăpezii și viscolului se circulă cu mare dificultate.

Ora 21.50: 10 localități din Prahova au rămas fără curent electric, iar peste 12.600 de oameni sunt afectați. Probleme sunt la Măneciu, Câmpina, Telega, Brebu, Șotriile, Comarnic, Țintea, Valea Doftanei, Secăria și Plopeni.

Ora 21.40: În Prahova, un mesaj RO-Alert a fost trimis pentru a informa că DN1 A a fost închis pe raza localității Măneciu, din cauza copacilor căzuți pe drum.

Ora 21.30: Iarnă grea în nordul Moldovei. În această video puteți vedea cum se circula miercuri, înainte de lăsarea întunericului, pe o șosea care leagă Suceava de Botoșani.

Ora 21.20: În București, de asemenea, e vânt puternic. Corespondentul Observator Laurențiu Mustață a surprins imagini dintr-o intersecție din Capitală.

Ora 21.15: Pe litoral, în stațiunea Olimp, un copac rupt de vânt s-a prăbușit peste 3 mașini și le-au avariat. Nu s-au înregistrat victime. O autospecială de pompieri a intervenit.

Ora 21.10: Zăpada a început să se depună și pe Autostrada A2. Reporterul Observator Valentin Stan a filmat în zonă, iar imaginile surprind viscolul puternic.

Ora 21.05: Probleme și în Prahova - pe DN 1 la kilometrul 151 zona Cheia din cauza viscolului au căzut mai mulți copaci, transmit polițiștii. Traficul a fost complet restricționat pe direcția către Brașov din zona kilometrului 115 Vălenii de Munte.

Ora 21.00: CFR transmite că traficul feroviar e deschis pe toate magistralele de cale ferată din țară, miercuri seară. Însă circulația trenurilor poate fi afectată de întârzieri din cauza vremii severe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ora 20.55: Imagini cu viscol puternic au fost trimise de reporterul Observator Laurențiu Rădulescu din Buzău, de pe o șosea care duce în Brăila.

Ora 20.50: ISU Vaslui transmite că, din cauza vântului puternic, mai multe localități din județ nu au curent electric - unele în totalitate, iar altele parțial: Rebricea și Tacuta ( total),  Negrești și Voinești ( partial), 3269 consumatori fiind afectați. Patru echipe de intervenție au fost trimise în zonele afectate.

Ora 20.45: Și în județul Harghita, din cauza copacilor căzuți, DN15 a fost închis la ora 20.30, la kilometrul 183 - 201 ,Toplita - Borsec.

Ora 20.40: În Covasna, sunt probleme pe DN11 din cauza copacilor doborâți. Pompierii au intervenit pentru eliberarea drumului.

Pompier lucrează la îndepărtarea unui copac de pe drum în Covasna

Ora 20.35: Viscol puternic și la Padina, în Munții Bucegi, într-o zonă vizată de codul roșu emis de meteorologi. Un video a fost filmat aici miercuri seară.

Ora 20:30: Drumurile naționale din județul Buzău vor fi închise la ora 22.00, au anunțat autoritățile. Pe aceste drumuri mai pot circula doar autospecialele de intervenție ale ISU, IPJ, IJJ, MApN, SAJ, ELECTRICA. Buzăul devine al treilea județ după Brăila și Tulcea, unde se aplică această măsură.

Ora 20.25: În Buzău, 19 localități sunt fără curent electric. Și în Harghita, 6 localități, de asemenea, nu au curent: Tulgheș, Recea, Hagota, Corbu, Bilbor și  Secu.

Ora 20.20: Tot din cauza vremii, în Galați, drumurile naționale către Brăila vor fi închise la frontiera dintre cele două județe.

Ora 20.15: Din cauza vremii, un copac de 25 de metru s-a prăbușit pe drum, la ieșirea din orașul Tulcea, către Agighiol. Șase pompieri au fost trimiși pentru eliberarea zonei, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Pompierii taie copacul doborât de vânt în Tulcea

Ora 20.10: Drumuri naționale închise miercuri seară - DN 12 C intre Gheorgheni și Lacul Roșu, DN13B intre Praid - Borzont, DN13B, kilometrul 3 - 33 Praid - Gheorgheni, DJ 125  kilometrul 12- 20 Sindominic- Balan

- Drumuri închise în Județul Brăila (de la ora 22.00): DN 21, DN 2B, DN 23, DN 22, DN 22B

- Drumuri închise în Județul Tulcea (de la ora 22.00): DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, DN 22H

Ora 20.00: Imaginile transmise de corespondentul Observator în Gorj, Diana Speretoiu, arată viscol puternic în zona Rânca.

Starea vremii s-a agravat miercuri după ora 18.00, când a intrat în vigoare codul roșu de fenomene extreme. În județele Tulcea, Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița s-au închis școlile pentru joi, 6 februarie.

În Brăila și Tulcea, preventiv, autoritățile au decis închiderea tuturor drumurilor naționale și județene începând de miercuri seară, de la ora 22.00.

În mai multe județe din nordul țării, din cauza zăpezii și viscolului se circulă cu dificultate pe mai multe șosele. Circulația trenurilor, de asemenea, întâmpină probleme. Autoritățile au decis astfel ca mai multe trenuri să fie anulate atât miercuri, cât și joi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vreme severă cu ninsori și viscol în mai multe județe din România