Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 1 august 2021. Caniculă în cea mai mare parte a țării, temperaturi maxime de 40 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 1 august. Va fi caniculă în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, anunță meteorologii români.

de Redactia Observator

la 31.07.2021, 16:45

prognoza meteo 1 august 2021
Vremea duminică 1 august 2021 - Profimedia Images

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi variabil, iar în prima parte a nopţii, în nord-vestul ţării și izolat în rest vor fi înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice, posibil vijelii și căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 12 grade. În sud-estul teritoriului și în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceaţă.

Vremea duminică 1 august 2021

Va fi caniculă în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 și 40 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, Oltenia și sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 12 grade. Cerul va fi variabil, însă mai ales spre seară și în cursul nopţii în vestul, nordul și parţial în centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunţată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri averse ce vor avea și caracter torenţial.

Prognoza meteo București

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade.

Vremea pe litoral

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 23 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va fi de 25...27 de grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și în cursul nopţii când vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri averse ce vor avea și caracter torenţial. Aceste fenomene vor fi mai probabile în Carpaţii Occidentali și în nordul Carpaţilor Orientali. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 1 august 2021. Caniculă în cea mai mare parte a țării, temperaturi maxime de 40 de grade Celsius