Antena Meniu Search
x

Vremea 10 - 23 ianuarie 2022. Primul val de ger în România, temperaturile vor coborî până la - 17 grade în depresiuni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 - 23 ianuarie 2022. De marți, vremea va fi rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în special în vest, nord şi în centru. Vântul va spori senzaţia de frig, temperaturile resimţite de corpul uman fiind mult mai scăzute.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 10.01.2022, 11:50

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 10 - 23 ianuarie 2022. Primul val de ger în România, temperaturile vor coborî până la - 17 grade în depresiuni - Observator

Meteorologii ANM au emis, luni, prognoza pe următoarele două săptămâni.

"Miercuri, aerul rece va coborâ valorile termice pe timpul zilei spre -6 grade în depresiuni și în nordul țării. În sud nu vor fi mai mult 1...2 grade. Mult mai frig comparativ cu săptămâna trecută când au fost și 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -16 şi -7 grade. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Valorile resimte de corpul uman vor fi mult mai scăzute", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Vremea va intra într-un proces de răcire în prima jumătate a săptămânii, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de 2...4 grade în prima zi a intervalului de prognoză, se va ajunge la valori negative, de -2...0 grade în 12 și 13 ianuarie, când și minimele la nivelul regiunii vor scădea la -9...-7 grade. După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, respectiv, o medie a temperaturilor maxime de 3...4 grade și minime, în general de -5...-2 grade. Temporar vor fi precipitații în primele zile ale intevalului când izolat se pot acumula și cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și după 17 ianuarie.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

În primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 1...3 grade, iar a valorilor minime se va situa în jurul a -3 grade. Ulterior, în zilele de 12 și 13 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă pe timpul nopților, cu maxime termice negative, de -2 grade și minime local sub -8...-10 grade. După aceste zile se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie regională a maximelor de 1...3 grade și minime, în medie de -5...-2 grade. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, iar pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere.

Vremea în Transilvania

Vremea se va răci treptat în primele zile ale intervalului, astfel că, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 4 grade în prima zi, se va ajunge la -3...-2 grade în 12 și 13 ianuarie, când și nopțile vor fi geroase, cu minime local sub -12...-10 grade. Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate valori termice apropiate de media multianuală, media maximelor urmând să înregistreze valori de 0...2 grade și minime, cuprinse în general, între -8 și -3 grade. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe. Pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată.

Prognoza meteo Maramureș

În prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv la nivelul regiunii, maxime de 3 grade și minime de -6...-5 grade. Ulterior vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților, îndeosebi în 12 și 13 ianuarie, când se va ajunge la valori diurne negative, la o medie de -3...-2 grade și minime de -12...-10 grade.

După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice lunii ianuarie, respectiv, o medie a temperaturilor maxime de 0...1 grad și minime, în general de -6...-2 grade. După 13 ianuarie temporar vor fi precipitații, probabilitatea fiind mai ridicată în 14 ianuarie și după 17 ianuarie.

Vremea în Moldova

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza la nivelul întregii regiuni, astfel în 11 și 12 ianuarie, media maximelor va ajunge la -4...-2 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie) vor fi minime local sub -10 grade. În 13 și 14 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, până la medii ale maximelor de 3...6 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, valori ce vor caracteriza o vreme mai caldă pentru această dată.

Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 3...4 grade și minime de -4...-3 grade, o nouă răcire fiind posibilă după 22 ianuarie. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10, 11 și 14 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo Dobrogea

Vremea va deveni rece în perioada 11 – 13 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi temperaturi maxime de -2...0 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la o medie de -7 grade. După 14 ianuarie se va încălzi, iar până la finalul intervalului, media temperaturilor maxime va oscila între 4 și 7 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -3 și 1 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10 și 11 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Muntenia

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza în toată regiunea în zilele de 11, 12 și 13 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori, local sub -10...-8 grade îndeosebi în zona subcarpatică. Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 5...7 grade și minime de -4...-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile după 22 ianuarie. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10 și 11 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo Oltenia

Vremea se va răci semnificativ și la nivelul acestei regiuni, astfel că, în zilele de 11, 12 și 13 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori, local sub -10...-8 grade îndeosebi în zona subcarpatică. Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 5...7 grade și minime de -4...-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile după 22 ianuarie.

În 10 și 11 ianuarie temporar se vor semnala precipitații, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere după 17 ianuarie.

Vremea la munte

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de -2...0 grade în prima zi, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie. Ulterior temperatura va crește ușor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5...-2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopți, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 și 13 ianuarie, la valori de -15...-12 grade, iar pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10...-8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 10 și 11 ianuarie și după 14 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Vremea » Vremea 10 - 23 ianuarie 2022. Primul val de ger în România, temperaturile vor coborî până la - 17 grade în depresiuni