Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 11 martie 2023. Ploi și temperaturi în scădere în toată țara

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 11 martie 2023.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 15:23

ploi în România
Vremea 11 martie 2023. Ploi și temperaturi în scădere în toată țara - Shutterstock (arhivă)

Vremea va deveni vântoasă în toată ţara, iar în vest, nord-vest şi parţial în centru va intra într-un proces de răcire semnificativă, în timp ce în rest va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit. Cerul va fi mai mult noros. Ziua, va ploua în majoritatea regiunilor, iar în sud-est izolat vor fi posibile cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp, iar după-amiaza şi descărcări electrice. Noaptea, ploile vor fi în restrângere, dar şi în transformare în lapoviţă şi ninsori către nordul, centrul şi nord-estul teritoriului. La munte, la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h şi izolat peste 70 km/h, precum şi la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi 90...110 km/h şi va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra, în marea lor majoritate, între 8 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade.

Prognoza meteo București

Valorile termice diurne vor fi în continuare mult mai ridicate faţă de normalul perioadei, însă cele nocturne vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Astfel, maxima se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în a doua parte a zilei probabilitate de ploaie va fi ridicată. Vântul va avea intensificări temporare în mare parte din interval, cu rafale în general de 50...55 km/h.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Vremea va deveni vântoasă şi va intra într-un proces de răcire semnificativă în masivele vestice şi nord-vestice şi mai ales în a doua parte a intervalului şi în restul zonei montane. Cerul va fi mai mult noros; în prima parte a intervalului vor fi precipitaţii mixte, apoi mai ales din orele serii vor predomina ninsorile. Izolat se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate (peste 10 l/mp).

Local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...80 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 90...110 km/h şi va fi viscol.

Cum va fi vremea în Europa

În partea central-estică precum şi în vestul, estul şi sud-estul Europei vor fi înnorări şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare. Pe alocuri, îndeosebi în extremitatea sud-estică, ploile, posibil însemnate cantitativ, vor avea şi caracter de aversă cu descărcări electrice. În restul continentului vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cea mai mare parte a continentului, dar cu viteze mai mari îndeosebi în partea centrală şi în cea sudică.

Temperaturile vor continua să crească în sud-vestul Europei, iar în centru vor fi în scădere, dar în rest nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul precedent. În zonele joase de relief, pe arii restrânse mai ales la începutul şi finalul intervalulului se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea 11 martie 2023. Ploi și temperaturi în scădere în toată țara