Antena Meniu Search
x

Vremea 12 februarie 2023. Se încălzește ușor afară, temperaturile maxime ating 10 grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 12 februarie 2023.

de Redactia Observator

la 11.02.2023, 16:00

piesaj de iarnă din România
Vremea 12 februarie 2023. Se încălzește ușor afară, temperaturile maxime ating 10 grade Celsius - Shutterstock (arhivă)

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în estul, sudul și centrul țării, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și în Transilvania și mixte în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, dar local și la viteze mai mici și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și -2 grade, pe spații mici mai scăzute în Moldova și în zonele depresionare din Transilvania. Dimineața, dar mai ales în cursul nopții, pe alocuri se va semnala ceață asociată cu chiciură.

Prognoza meteo București

Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile fulguieli, apoi va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de -6...-3 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...80 km/h, temporar viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și reducând vizibilitatea. Valorile termice diurne vor crește față de ziua anterioară, însă dimineața și noaptea va fi în continuare ger.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în extremitatea nordică a Europei și în nordul Peninsulei Balcanice. Cantități de precipitații mai însemnate vor fi în vestul Peninsulei Scandinavice. În restul continentului, cerul va fi variabil, cu înnorări în vest și centru și doar pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe. Local vântul va avea intensificări în partea nordică, estică și de sud-est a Europei și în extremitatea sudică, sud-vestică și de nord-vest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în nord-estul Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, mai ales dimineața izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 12 februarie 2023. Se încălzește ușor afară, temperaturile maxime ating 10 grade Celsius