Antena Meniu Search
x

Vremea 18 - 31 decembrie 2023. Crăciun cu temperaturi de primăvară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 18 - 31 decembrie 2023. Conform specialiștilor ANM, de joi se răcește și revin precipitațiile. Vor fi variații termice de la o zi la alta, cu temperaturi peste medie de Crăciun. 

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 13:05

Vremea 18 - 31 decembrie 2023 - Observator

ANM a emis luni, 18 decembrie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Până spre mijlocul acestei săptămâni, regimul termic se va menţine peste normalul perioadei în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, dar şi cu nebulozitate  stratiformã sau ceaţã în regiunile intracarpatice, pe alocuri şi în zonele joase din restul țării. Vântul va sufla cu unele intensificãri în nordul Carpaţilor Orientali şi în sud-vestul teritoriului. Contrar datei din calendar termometrele vor indica chiar și valori de 15...16 grade. În perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 8 grade. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie. În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitații mai ales în vest, nord-vest și în centru. La început vor fi ploi, apoi se vor transforma în lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 26 decembrie", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

La începutul intervalului valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 11...12 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...0 grade. În perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între -1 și 2 grade. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 8...9 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade). În perioada 22 – 26 decembrie temporar se vor semnala precipitații, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, dar intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

nceputul intervalului va debuta cu temperaturi diurne mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 9...10 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...-1 grad. În perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 1 grad. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 7...8 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4...5 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade). Temporar se vor semnala precipitații în perioada 22 – 26 decembrie, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Vremea în Transilvania

Temperaturile diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie, în timp ce nopțile vor fi reci cu minime medii de -4...-2 grade. Apoi, până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -1 grad. În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Prognoza meteo în Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4...5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în 20 decembrie, în timp ce nopțile vor fi reci cu minime medii de -4...-1 grad. Apoi, până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 5 grade, iar cea a minimelor între -3 și 0 grade. În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 26 decembrie.

Vremea în Moldova

Până în data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10...11 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -1...1 grad. Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe în perioada 23 – 25 decembrie, la început ploi, apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, urmând ca după data de 26 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Prognoza meteo în Dobrogea

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 12 grade în 20 decembrie, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra minime medii de 1...3 grad, ușor mai ridicate pe litoral. Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între 0 și 4 grade. În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse

Vremea în Muntenia

Regimul termic diurn va fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8...9 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 11...12 grade în 20 decembrie, chiar spre valori ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra minime medii în jurul a -2 grade. Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 9 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade. În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse

Prognoza meteo în Oltenia

Până în data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10...12 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...0 grade. Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, iar cea a minimelor între -1 și 1 grad. Temporar precipitații slabe predominant sub formă de ploaie se vor semnala în zilele de 23 și 24 decembrie, dar posibil pe arii restrânse și în perioada 29-31 decembrie.

Vremea la munte

Până în data de 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 6...8 grade, chiar cu valori ușor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...2 grade. Apoi, în perioada 21-24 decembrie valorile de temperatură vor scădea treptat, media maximelor va fi cuprinsă între -5 și 0 grade, iar cea a minimelor între -8 și -4 grade. Ulterior până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2...2 grade și medii nocturne de -6...-4 grade. În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitații, la început mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile și după data de 26 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea 18 - 31 decembrie 2023. Crăciun cu temperaturi de primăvară