Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 18 iunie 2021. ANM anunță o vreme instabilă, cu ploi torențiale și local grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 18 iunie 2021. Vremea rămâne instabilă, cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, local descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.06.2021, 15:35

vremea vineri 18 iunie
Vremea, vineri, 18 iunie 2021 - Shutterstock

În noaptea de joi spre vineri în sud-estul țării vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 15...20 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, la altitudini mari, precum și în est și sud-est. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 18 grade.

Vremea vineri 17 iunie 2021

În jumătatea de sud-est a țării, precum și în zonele montane și submontane aferente vremea va fi instabilă și răcoroasă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, local descărcări electrice și izolat căderi de grindină și intensificări ale vântului; cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. În restul teritoriului, vremea va fi local călduroasă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când izolat vor fi posibile fenomene asociate instabilității atmosferice, cu precădere în zonele de deal și de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 32...33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general instabilă și relativ răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei, și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, posibil mai frecvente după-amiaza, când și vântul va avea intensificări de scurtă durată. Cantitățile de apă vor fi însemnate, astfel încât mai ales prin cumulare se pot înregistra, în medie, 15...20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15...16 grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în continuare instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat cu intensificări, mai ales ziua. Temperaturile maxime vor fi de 20?21 de grade, iar cele minime vor fi între 16 și 18 grade. Temperatura apei mării va fi de 18?19 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi in general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Vor fi posibile vijelii. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de cele din intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 18 iunie 2021. ANM anunță o vreme instabilă, cu ploi torențiale și local grindină