Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 20 septembrie 2022. Va fi deosebit de rece în mare parte din țară, temperaturile coboară până la 2 grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 20 septembrie 2022.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 17:51

Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă cu precădere în vest, centru și nord unde vremea se va menține deosebit de rece, iar în sud și sud-est va fi răcoroasă. În regiunile intracarpatice și în zonele montane cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi pe arii restrânse, în Moldova și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în zonele de munte, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de mazariche, lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor atinge 60...80 km/h, iar local și în sud-vestul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intrmontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi răcoroasă, cu valori termice ușor mai scăzute față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua pe arii relativ extinse. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, precipitațiile vor fi și sub formă de măzăriche, lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în special pe creste, unde rafalele vor atinge 60...80 km/h.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 21 de grade, iar cele minime între 10 și 12 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 și 19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 20 septembrie 2022. Va fi deosebit de rece în mare parte din țară, temperaturile coboară până la 2 grade Celsius