Antena Meniu Search
x

Vremea 21 iunie 2021. Se încălzește afară, însă nu scăpăm de ploi | Prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 21 iunie 2021. Vremea se va menține în general instabilă, dar temperaturile vor fi în creștere.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.06.2021, 15:45

prognoza meteo 21 iunie
Vremea, luni, 21 iunie 2021 - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni, în jumătatea de est a țării vor mai fi înnorări temporar accentuate, în special în prima parte a nopții, când local se vor semnala averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15... 25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, astfel de manifestări doar izolat, iar vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

Vremea luni 21 iunie 2021

Vremea se va menține în general instabilă, dar va deveni caldă în majoritatea zonelor, local călduroasă în jumătatea de vest a țării. În prima parte a zilei, cerul va fi parțial noros în est, sud-est și centru, unde pe alocuri va ploua. Începând din orele amiezii însă, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, iar local și în celelalte regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20.... 30 l/mp și izolat 40... 50 l/mp îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33...35 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 21 de grade.

Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16... 18 grade.

Vremea la munte

Vremea va deveni caldă, dar începând din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20.... 30 l/mp și izolat 40... 50 l/mp, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Valorile termice vor crește ușor față de ziua precedentă.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă, după-amiaza și seara, când, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, trecător, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, întensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 18 ... 19 grade. Temperatura apei mării va fi de 19... 20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea 21 iunie 2021. Se încălzește afară, însă nu scăpăm de ploi | Prognoza meteo