Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat codul portocaliu de ploi torenţiale. Vreme severă în Capitală și 35 de județe, până luni seară

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările cod galben și portocaliu de vreme severă. Potrivit meteorologilor, va ploua torențial în aproape toată țara, până la noapte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.06.2021, 18:48

35 de județe și Capitala vor fi sub avertizare cod galben și portocaliu, până la noapte.

Astfel, potrivit avertizării cod galben, valabilă în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Cod portocaliu de ploi torențiale în aproape jumătate de țară

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania.

Cod galben de vreme severă în 35 de județe și București, până luni seară

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

Harta județelor afectate de codurile galben

meteoromania.ro

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Prognoză specială pentru București: continuă ploile și luni

Meteorologii au transmis, duminică, prognoza specială pentru Capitală, aici urmând să continue ploile și luni. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, duminică, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15 - 17 grade.

Luni, cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » ANM a actualizat codul portocaliu de ploi torenţiale. Vreme severă în Capitală și 35 de județe, până luni seară