Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 22 iunie 2021. De la ploi la caniculă, indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 21 iunie 2021. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară în Banat și Crișana.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 21.06.2021, 16:00

În noaptea de luni spre marți cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și descărcări electrice, cel mai probabil în vestul și sud-estul țării. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 21 de grade. Izolat se va semnala ceață.

Vremea marți 22 iunie 2021

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară în Banat și Crișana. Disconfortul termic va fi în creștere în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități în vestul și sud-vestul țării și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse și descărcări electrice local în zonele montane și în sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În cursul nopții, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în Dobrogea și estul Moldovei, unde astfel de fenomene se vor semnala local. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23...25 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 11...13 grade în depresiunile intramontane și 23...24 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade.

Vremea la munte

Vremea la munte

Observator

Vremea pe litoral

Vremea se va încălzi, dar instabilitatea atmosferică va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, dar și în cursul noptii, când trecător vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări trecătoare asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 27 de grade, iar cele minime vor fi între 19 și 21 de grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării va fi de 20...22 de grade.

Vremea pe litoral

Vremea pe litoral

Observator

Vremea la munte

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local vor fi averse și descărcări electrice.

Vremea la munte

Vremea la munte

Observator

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 22 iunie 2021. De la ploi la caniculă, indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic