Antena Meniu Search
x

Vremea 24 mai 2021. Temperaturi maxime între 19 și 29 de grade, ANM anunță o vreme frumoasă și călduroasă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 24 mai 2021. Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 19 și 29 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 23.05.2021, 16:09

prognoza meteo 24 mai
Vremea, luni, 24 mai 2021 - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni, în nord-vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, precum și la munte, temporar înnorările vor fi accentuate și, local, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 10...15 l/mp și izolat 20 l/mp. în restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfărșitul intervalului, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, unde va sufla cu peste 70 km/h, local și temporar în nord-vest, iar spre sfărșitul intervalului în est, cu viteze în general de 40...50 km/h, dar și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Vremea luni 24 mai 2021

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată în regiunile sudice, în timp ce în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, îndeosebi în zona de munte. Noaptea, treptat înnorările se vor accentua în jumătatea de vest a țării, unde pe spații mici se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei în regiunile estice și sud-estice, iar noaptea se va intensifica treptat în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60...80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 16 grade. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara. Vântul va sufla slab ziua și moderat noaptea. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general frumoasă. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat vor fi ploi de scurtă durată. Noaptea, treptat înnorările se vor accentua în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, unde pe spații mici se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice. Văntul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea în zona Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60...80 km/h. Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul perioadei.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 15 ... 16 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 14 ... 16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 24 mai 2021. Temperaturi maxime între 19 și 29 de grade, ANM anunță o vreme frumoasă și călduroasă