Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 26 august – 23 septembrie 2024. Început de toamnă cu temperaturi de vară; continuă valul de căldură sufocantă

Administraţia Națională de Meteorologie a emis vineri, 23 august, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 26 august – 23 septembrie 2024. Specialiștii anunță un început de toamnă cu temperaturi de vară și secetă în intensificare.

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 07:45

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 26 august – 23 septembrie 2024. Început de toamnă cu temperaturi de vară; continuă valul de căldură sufocantă - Observator

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"La începutul săptămânii viitoare, valul de cãldurã va persista, iar în sud şi în est se va intensifica uşor. În Muntenia, Oltenia, Dobrogea continentală și în Moldova va fi caniculã şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 şi 38 de grade şi cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, cu valori mai mici în depresiuni. Cerul va fi variabil, iar averse slabe şi descãrcãri electrice se vor semnala dupã-amiaza pe spaţii mici, în special la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu uşoare intensificãri în sud-sud-est şi zona montanã înaltã", spun specialiștii de la ANM.

Vremea 26 august - 2 septembrie 2024

Articolul continuă după reclamă

Temperatura medie a aerului va avea avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, exceptând extremitatea de sud-est a teritoriului, unde se estimează a fi ușor excedentar.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 2 - 9 septembrie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitată în majoritatea regiunilor.

Vremea 9 - 16 septembrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în cele sud-vestice.

Prognoza meteo 16 - 23 septembrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru aceast interval în toată țara. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Vremea » Vremea 26 august – 23 septembrie 2024. Început de toamnă cu temperaturi de vară; continuă valul de căldură sufocantă