Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 27 august 2021. Furtuni în mare parte a țării, cu grindină și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 27 august. Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă.

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 15:12

În noaptea de joi spre vineri cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud-estul țării, iar spre dimineață și în vest - nord-vest, unde pe alocuri se vor semnala averse, în general slabe cantitativ și izolat, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5...6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20...22 de grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse, va fi ceață.

Vremea vineri 27 august 2021

În vestul, nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. În Banat, Crișana, Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar începând de după-amiază înnorările se vor accentua și în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Pe alocuri, vor fi cantități de apă mai însemnate (15 - 35 l/mp) și condiții de grindină. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, cerul va fi temporar noros, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în orele după-amiezii, local în Dobrogea și sud-estul Munteniei și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi de la 17...18 grade în Crișana și Maramureș, până la 30...31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade. Noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și, trecător, ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade. Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a intervalului.

Vremea pe litoral

Vremea va fi relativ normală termic. Cerul va fi temporar noros și trecător, mai ales ziua, vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 20 și 22 de grade. Vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 25 de grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă importante și izolat va cădea grindină. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea 27 august 2021. Furtuni în mare parte a țării, cu grindină și descărcări electrice