Antena Meniu Search
x

Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai - 24 iunie 2024. Specialiștii anunță un început iunie cu temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme cu ploi, vijelii și grindină.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 08:05

Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme - Observator

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 24 mai, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai - 24 iunie 2024.

"La începutul săptămânii viitoare vremea va deveni instabilã în nord, nord-est, în zonele montane și de deal. Vor fi  înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara când vor fi averse şi descãrcãri electrice pe arii relativ extinse. Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Izolat vor fi posibile cãderi de grindinã, iar vântul se va întensifica la munte, dar şi în restul țării, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, cu o creștere a valorilor termice în ultimele zile ale lunii mai, dar și la începutul lunii iunie", au explicat specialiştii ANM. 

Prognoza meteo 27 mai - 3 iunie 2024

Articolul continuă după reclamă

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.

Pe acelaşi subiect

Vremea 3 - 10 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 10 - 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

Vremea 17 - 24 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme