Antena Meniu Search
x

Video Furtuni și vijelii puternice în jumătate de țară, după codul portocaliu de vreme severă. Norii negri și fulgerele au făcut spectacol pe cerul din Arad

Codul portocaliu de vreme severă a adus ieri furtuni puternice şi vijelii în mai multe judeţe din ţară. În Arad, nori negri s-au adunat pe cer, iar fulgerele au oferit un spectacol urmărit de toţi localnicii. 

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 12:13

Din cauza norilor foarte denşi, unele fulgere păreau colorate în roz sau lila, iar fenomenul i-a făcut pe oameni să scoată telefoanele pentru a imortaliza momentul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

În satul Jupani, din judeţul Timiş, o ploaie puternică a adus un strat generos de grindină în curţile oamenilor şi pe străzi.

Pe acelaşi subiect

18 judeţe, sub avertizare de ploi torențiale, grindină şi vijelii până joi dimineaţă

Un cod galben de ploi şi vijelii rămâne valabil până la ora 10.00.

În Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp., potrivit ANM. 

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Vremea 23 mai în țară

În jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi instabilã şi în special ziua vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, iar mai ales în zonele montane şi submontane din Oltenia, Banat, Crişana şi vestul Transilvaniei, local, se vor acumula cantitãţi de apã 25...35 l/mp. Izolat vor fi posibile şi cãderi de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se pot semnala la intensitãţi mai mici, pe alocuri în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra de la 18...20 de grade în Oltenia şi pânã la 28...29 de grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre 4...6 grade. Izolat se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Prognoza meteo 23 mai în Capitală

La noapte, cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 12...14 grade.

Vremea va fi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua, când vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 11...14 grade. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Furtuni și vijelii puternice în jumătate de țară, după codul portocaliu de vreme severă. Norii negri și fulgerele au făcut spectacol pe cerul din Arad