Antena Meniu Search
x

Video Ploile au făcut prăpăd în țară. Un șofer de TIR a făcut atac de panică, după ce bolovani de pe versați s-au prăvălit peste camion, pe un drum din Mehedinți

Furtunile şi ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe zone ale ţării. 14 judeţe au fost sub avertizare de vijelii, care au adus grindină şi cantităţi de apă de trei ori mai mari decât în mod normal.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 07:52

În vestul ţării a plouat cât pentru o lună întreagă, iar vijeliile au adus tunete, fulgere şi grindină. 

Avalanşă de pietre în Mehedinţi. Bolovanii de pe versanţi au căzut peste un TIR, pe drumul care leagă Drobeta de Orşova

Pe drumul dintre Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, ploile abundente au provocat un torent care a stârnit o avalanşă de pietre. Bolovanii de pe versanţi au căzut peste un camion şi au blocat şoseaua. Şoferul TIR-ului a făcut atac de panică, dar a ieşit cu bine din situaţia critică. 

Vezi și

Şofer TIR: Eram în trafic, a început să cadă pietre şi nu am apucat decât să frânez şi să nu trag stânga să intru peste cei care veneau. Dacă trăgeam stânga ieşea altă nenorocire.

Pe acelaşi subiect

În Bihor, mai multe străzi au fost inundate, iar maşinile au înaintat cu greu prin puhoaie. 

În Caraş-Severin şi Mureş a plouat de trei ori mai mult decât media lunii mai

Ploi de proporţii au adus necazuri şi la Turnu Măgurele. Canalizarea nu a mai făcut faţă apei, iar telespectatorii ne-au trimis imagini cu inundaţia din oraş pe Fii Observator. În Caraş-Severin şi Mureş a plouat de trei ori mai mult decât media lunii mai.

Precipitaţii abundente vor uda mare parte din ţară şi zilele următoare. 

Simona Căpşună, meteorolog: Aversele cu tunte, fulgere şi posibil grindină vor apărea tot în jumătatea de vest a ţării, unde există deja pericol de inundaţii pe majoritatea râurilor. Apoi, în weekend, furtunile vor apărea după-amiaza în zonele montane şi submontane.

Ciclonul periculos care a adus şi la noi condiţii de vreme severă a mutat acum pericolul în Germania, Polonia şi Serbia - unde localnicii au primit avertizări cod roşu şi portocaliu de furtună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Ploile au făcut prăpăd în țară. Un șofer de TIR a făcut atac de panică, după ce bolovani de pe versați s-au prăvălit peste camion, pe un drum din Mehedinți