Antena Meniu Search
x
LIVE

Vremea 29 mai - 11 iunie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius cu ploi, grindină și vijelii. Spre weekend, furtuni în aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 mai - 11 iunie 2023. Specialiștii anunță temperaturi de 30 grade Celsius cu ploi, vijelii și grindină. Spre weekend aversele vor fi în extindere.

De Redactia Observator la 29.05.2023, 13:07
Harta temperaturilor în Europa - Observator

ANM a emis luni, 29 mai 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"În perioada 29 mai - 2 iunie se estimează că valorile termice vor crește treptat, astfel așteptam un regim termic cuprins între 22 și 30 de grade. Din 2 - 3 iunie vremea se va răcori mai ales în vestul, nord-vestul centrul și în nord-estul țării. Pe parcursul acestei săptămâni probabilitatea pentru averse va fi mai mare în vest, sud-vest și la munte, iar din 3 iunie ploile vor fi în extindere și în restul zonelor. Vor fi perioade în care se vor semnala ploi torențiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi izolat va cãdea grindinã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Media temperaturilor maxime va crește de la 23...24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie, apoi o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12...13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

În perioada 29 mai - 2 iunie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24...26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12...13 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și a serilor.

Vremea în Transilvania

În perioada 29 mai - 2 iunie se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25...26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24...25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10...12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 – 11 iunie.

Prognoza meteo în Maramureș

Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie și în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10...12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

Vremea în Moldova

În perioada 29 mai - 2 iunie temperaturile diurne vor crește ușor de la o zi la alta, fiind estimte la nivel regional a se înregistra valori medii de 25...27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variațiile termice în regimul nocturm al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12...14 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 mai.

Prognoza meteo în Dobrogea

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14...16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai).

Vremea în Muntenia

Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 27...28 de grade, în zilele de 2 și 3 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12...14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopțile de 10 și 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai), și din nou în intervalul 4 – 11 iunie.

Prognoza meteo în Oltenia

n prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22...23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor crește ușor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate ușoare variații termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 și 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, și din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

Vremea la munte

Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13...15 grade Celsius și minime de 6...8 grade Celsius. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 29 mai - 11 iunie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius cu ploi, grindină și vijelii. Spre weekend, furtuni în aproape toată țara