Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Meteorologii au emis peste 100 de coduri de ploi, grindină şi vijelii în doar două săptămâni. Vremea rea a cauzat probleme în toată țara

Aproape 100 de coduri de ploi, grindină şi vijelii au emis meteorologii în ultimele două săptămâni, iar vremea rea continuă să răvăşească ţara. Grindina pune de la zi la zi la pământ hectare întregi de culturi. 

De Redactia Observator la 28.05.2023, 19:56
Vezi și

Vijelia a luat pe sus un cort de nunţi Timiş, dar la Iaşi, ploaia torenţială nu a reuşit să strice prezentarea de modă la un mare festival. Chiar dacă vine vara, nu scăpăm prea uşor. Specialiştii spun că adevărata lună a ploilor este abia urmează.  Vijelia care s-a iscat din senin a fost atât de puternică încât era să ia pe sus un cort uriaş de nunţi în Timiş. Disperaţi, oamenii fug să se pună la adăpost. 

Într-o localitate din Cluj a fost rupere de nori.  Şoferii s-au trezit într-un peisaj de iarnă şi pentru că şi au schimbat cauciucurile cu greu au reuşit să urce serpentinele acoperite cu bucăţi de gheaţă.  În Vaslui, apa a distrus sute de hectare agricole. Între localităţile Tutova şi Pogoneşti, dealurile au fost ''spălate'' de tone de pământ, iar solarii şi câmpurile au fost inundate

După o ploaie de 10 minute, centrul oraşului Tulcea a intrat la apă. Canalizarea, recent refăcută, a cedat, iar străzile s-au transformat în râuri. Şi în judeţul Caraş-Severin a turnat cu găleata. Peste 25 de litri pe metru pătrat în doar jumătate de ceas. 

Probleme în toată țara

Pe acelaşi subiect

La Iaşi, ploaia a schimbat cadrul unei prezentări de modă la cel mai mare festival al industriilor creative din ţară. Modelele au defilat în costume de baie printre picăturile de apă, în timp ce spectatorii au îmbrăcat pelerine şi au primit umbrele de la organizatori. 

Grindina nu a ocolit nici mai multe localităţi din Gorj. Oraşul Bărbăteşti a fost acoperit de apă.

"Toată strada, Valea Diaconeşti, plină de apă. Nu se poate circula, nu se poate merge."

24 de avertizări de vreme rea iminentă au fost emise doar azi.  De altfel, jumătate din ţară este sub cod galben de ploi şi vijelii până la ora 23. 

Iris Răducanu, meteorolog ANM: "Astfel de fenomene sunt specifice sezonului cald. De altfel, mai este cea mai instabilă lună. Luna iunie este cea mai ploioasă lună din an, climatologic vorbind. Din iulie, august ar trebui să fie din ce în ce mai rare aceste perioade, însă nu sunt lipsite." 

Din 16 mai, s-au dat zilnic avertizări meteo de vreme extremă. În unele zone din ţară, cantităţile de apă au depăşit normalul perioadei chiar şi cu 150 de litri pe metru pătrat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Meteorologii au emis peste 100 de coduri de ploi, grindină şi vijelii în doar două săptămâni. Vremea rea a cauzat probleme în toată țara