Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 5 decembrie 2022. Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 5 decembrie 2022.

de Redactia Observator

la 04.12.2022, 15:10

Munții Bucegi văzuți din stațiunea Bușteni
Vremea 5 decembrie 2022. Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă - Shutterstock (arhivă)

Valorile termice vor fi în general peste normele caracteristice perioadei, cu abatere pozitivă mai mare în regiunile vestice și sud-vestice. Nebulozitatea va fi persistentă în sudul, estul și parțial în centrul țării, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitații în sud-vest și local în zona montană și submontană și pe arii restrânse în rest; vor predomina ploile și la munte ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade. Local în interiorul arcului carpatic și pe suprafețe mai mici în restul țării se va semnala ceață, iar cu totul izolat vor fi condiții de polei.

Prognoza meteo București

Vremea se va menține închisă și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va avea variații importante pe parcursul intervalului; astfel, maxima va fi de 4...5 grade (apropiată de cea specifică datei), iar cea minimă de 2...4 grade (mai ridicată decât în mod normal). Vor fi condiții de ceață, cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi peste cele specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorări și local se vor semnala precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în Munții Banatului și pe alocuri în rest.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a Europei. Local vor fi precipitații sub formă de ploaie în partea sud-vestică a continentului și ploaie, dar pe suprafețe mici și lapoviță și ninsoare în cea central-vestică. În celelalte regiuni, precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări, local în zonele de țărm și izolat în rest. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ față de ziua precedentă. În zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 5 decembrie 2022. Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă