Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 4 decembrie 2022. Va fi mai cald decât în mod normal, cu temperaturi maxime de 10 grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 4 decembrie 2022.

de Redactia Observator

la 04.12.2022, 15:05

Valorile termice se vor menține peste normele caracteristice perioadei în regiunile intracarpatice și în jurul acestora în celelalte zone. Nebulozitatea va fi persistentă în sudul, estul și parțial în centrul țării, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitații local în sud-sud-vest, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea, precum și în zona subcarpatică și pe arii restrânse în rest; vor predomina ploile și la munte ninsorile.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale în general de 55...65 km/h, dar pe alocuri și la cote mai reduse în nordul Moldovei, Dobrogea, Transilvania și în Carpații de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Local în interiorul arcului carpatic și pe suprafețe mai mici în restul țării se va semnala ceață, iar cu totul izolat vor fi condiții de polei.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi închisă. Astfel, vor fi condiții de burniță pe parcursul zilei și de ploaie slabă noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de 2...3 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații local în masivele sudice și vestice și izolat în celelalte. Acestea vor fi mixte la altitudini mici și ninsori în rest. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cu rafale în general de 55...65 km/h, dar pe alocuri și la cote mai reduse și în Carpații de Curbură. Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent. Pe văi și în depresiuni va fi ceață.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a Europei. În regiunile sudice vor fi precipitații sub formă de ploaie în zonele joase și mixte în cele înalte, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. În zona bazinului central al Mării Mediterane, ploile vor fi și sub formă de aversă, vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul continentului, doar pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe. Vântul va avea intensificări, local în zonele învecinate Mării Negre, Mării Mediterane, Canalului Mânecii, Mării Nordului și sudului Mării Baltice și izolat în rest. Temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă în centrul Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 4 decembrie 2022. Va fi mai cald decât în mod normal, cu temperaturi maxime de 10 grade Celsius