Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 18 octombrie 2023. Se încălzește ușor în toată țara. Ce temperaturi sunt prognozate

Vremea de mâine 18 octombrie 2023. În intervalul 17 octombrie - 18 octombrie valorile termice se vor situa uşor sub cele specifice datei în majoritatea zonelor. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 15:24

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei în Dobrogea, sudul Moldovei şi estul Munteniei, iar noaptea şi în regiunile vestice, însă probabilitatea ca izolat să plouă slab va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare, din a doua parte a nopţii, în zona înaltă a masivelor vestice.

Temperaturile maxime se vor situa între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între -2 şi 12 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 19 grade, iar cea minimă de 6...8 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească. Spre finalul intervalului, vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări, însă probabilitatea ca izolat să plouă slab va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare, din a doua parte a nopţii, în zona înaltă a masivelor vestice.

Vremea în Europa

Deși aspectul vremii în general se va deteriora, sau cel puțin va fi mai neplăcut decât cel de săptămâna trecută chiar și în zonele unde se menținuse frumos și mai plăcut termic decât tipic mijlocului toamnei, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în vestul continentului - foarte probabil, în Rep. Irlanda, Țara Galilor și Anglia, în nordul Portugaliei, în nord-vestul Spaniei și în jumătatea vestică a Franței - din Normandia până pe Coasta De Azur.

Aceste ansambluri de fenomene pluviale vor fi și cele mai bine organizate spațial și mai consistente, pe când sisteme de precipitații mai modeste se vor semnala în nordul Italiei și în partea vestică a Rusiei; regimul pluvial din restul Europei va fi reprezentat în principal de ploi în general slabe în Grecia și de precipitații mixte în nord și în nord-estul continentului. În unele locuri, ploile din acele regiuni vestice vor lăsa în urmă cantități mari de apă și evenimente hidrologice afectând infrastructura și traficul maritim.

Vânt intens pe timp îndelungat se va observa pe ocean, la vest de Peninsula Iberică și în Golful Biscaya; la cote mai joase, dar semnficative în plan local - pe Marea Nordului, în vestul celei Mediterane și între marile Baltică și Neagră; în acest sens se menționează avertizarea de ieri din Polonia privind creșterea nivelului apei pe Marea Baltică în preajma acestei țări și în laguna Szczecin. În continuare se vor remarca temperaturile diurne dincolo de 22 grade din sud-vestul și din sudul mediteraneene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 18 octombrie 2023. Se încălzește ușor în toată țara. Ce temperaturi sunt prognozate