Antena Meniu Search
x

Video Zeci de gospodării, distruse de inundaţii şi vijelii. Localnicii au privit înlăcrimaţi cum agonisirile de o viaţă dispar în câteva minute

Ploile torenţiale au pus stăpânire pe ţară, iar inundaţiile continuă să facă ravagii. În judeţul Bistriţa- Năsăud gospodăriile oamenilor au fost complet devastate. Localnicii privesc cu lacrimi în ochi cum apa le-a înghiţit complet grădinile, iar culturile sunt compromise. Iar în judeţul Braşov un vehicul militar a derapat de pe drum din cauza carosabilului umed. De săptămâna viitoare, ne vom simţi cu adevărat ca într-un Cuptor: temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 07:52

Vezi și

În Buzău mai mulţi arbori au fost dorobâţi de viitura puternică, iar un autoturism a fost avariat. Pompierii au intervenit pentru a înlătura copacii de pe drum. Iar în centrul oraşului, mai multe străzi au fost inundate după o ploaie torenţială de jumătate de oră. 

Localnic: De data aceasta nu mai am cuvinte! Ce să mai spun? Deja apa este, şi de data aceasta, exact cum a fost data trecută.

În localitatea Dumbrăveni, din Bistrița-Năsăud, peste 50 de gospodării au fost inundate. O femeie priveşte cu ochii în lacrimi dezastrul care s-a aşternut după potop. 

Localnic: Sunt îngroziţi toţi oamenii, nu mai ştiu. Tot timpul vin asemenea inundaţii care ne distrug toată munca.

Pe acelaşi subiect

Şi în comuna Ștefăneștii de Jos, grindina a distrus culturile oamenilor, după o furtună de câteva minute. 

O maşină militară a ajuns în şant în urma viiturilor

Iar între localităţile Dridif și Cincșor, un vehicul militar care se deplasa spre baza Nato de la Cincu a ajuns în şanţ. Șoferul ar fi încercat să ocolească un stâlp, iar maşina a alunecat într-o curbă din cauza carosabilului umed.  Un alt autovehicul militar a intervenit pentru a-l repune pe carosabil pe cel care a ieșit în decor. 

Furtunile au adus şi foc. Un fulger puternic a aprins 15 hectare de grâu pe DN1. De la o scânteie, flăcările s-au extins rapid, iar fumul a fost atât de dens încât oamenii au fost avertizaţi printr-un mesaj ROAlert să evite zona. 

Însă ploile din jumătatea de est a ţării nu sunt suficiente pentru a compensa lipsa de apă de până acum. În cea mai mare parte a Moldovei, Munteniei şi Dobrogei este secetă moderată şi puternică de mai bine de o lună, iar situaţia este departe de a se îmbunătăţii. De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi din nou extrem de mult.

Săptămâna viitoare temperaturile vor creşte cu peste 10 grade 

Simona Căpşuna, meteorolog: Cu cât ne vom apropia de mijlocul verii temperaturile vor fi de neoprit. Joi şi vineri săptămâna viitoare este posibil să vedem şi 40 de grade Celsius la umbră în sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti, iar ploile vor prefera Ardealul. 

Un efect vizibil al ploilor insuficiente este scăderea nivelului Dunării într-un ritm alert. La Galaţi, se estimează că fluviul va avea peste o săptămână o adâncime de doar 2 metri şi jumătate, iar la Tulcea - de numai 1 metru şi 60 cm, la fel ca o piscină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Zeci de gospodării, distruse de inundaţii şi vijelii. Localnicii au privit înlăcrimaţi cum agonisirile de o viaţă dispar în câteva minute