Antena Meniu Search
x

(P) 3 cocktailuri cu prosecco pe care sigur nu le-ai mai încercat până acum

Dintre toate tipurile de vin produse pe mapamond, prosecco ocupă un loc special în inimile celor care iubesc băuturile fine savurate în nopțile de vară în compania unor persoane speciale. Spumantul de origine italiană îi cucerește chiar și pe cei mai pretențioși consumatori prin gustul deosebit și structura sa efervescentă.

de Redactia Observator

la 19.05.2023, 14:56

Produs exclusiv pe teritoriu italian într-o compoziție care trebuie să includă, cel puțin în proporție de 75%, vin obținut din soiul de struguri Glera, spumantul acesta este „ingredientul” de succes pentru orice petrecere sau cină reușită.

Indiferent dacă preferi să îl savurezi simplu sau în diferite combinații alcoolice, un lucru este cert – vinul italian este întotdeauna proaspăt, surprinzător și te face să îți dorești încă un pahar. În plus, îl poți consuma alături de diferite gustări sau îl poți servi la desert pentru un plus de savoare.

Dacă ți-ai invitat prietenii în vizită și vrei să îi surprinzi cu o băutură inedită, pe care este foarte puțin probabil să o fi încercat până acum, inspiră-te din lista de mai jos, unde vei găsi 3 cocktailuri cu prosecco de calitate. Pe cât de surprinzătoare, pe atât de delicioase, acestea îți vor cuceri cu siguranță oaspeții!

1. Cocktailul de aur – „Oscarul” băuturilor alcoolice

Pe acelaşi subiect

Combinația „de aur” a fost gândită inițial pentru petrecerile ținute în cinstea ceremoniei de acordare a premiilor Oscar. Acum însă, aceasta este savurată oricând și de oricine își dorește să sărbătorească micile plăceri ale vieții.

Cum se prepară: Pentru a decora buza paharului, se folosește întâi miere și apoi zahăr. După ce aceastea s-au uscat, adaugă 3-4 bucăți de ananas, peste care torni amaretto cât să le acopere. Nu mai rămâne decât să torni prosecco și, dacă dorești, să decorezi paharul cu încă o felie de ananas.

2. Limoncello Prosecco – un italiano vero

Combinând două băuturi de origine italiană, nu poți obține decât un cocktail cu adevărat spectaculos, care să te facă să exclami „Mamma mia!”. Singurul dezavantaj este că invitații tăi te vor ruga să le torni în pahar din nou și din nou...

Cum se prepară: Folosește un pahar de vin de tip lalea. Adăugă, pentru început, câteva fructe de pădure proaspete, apoi umple jumătate de pahar cu spumant și jumătate cu limoncello. Completează cu o felie de lămâie sau de grepfrut și bucură-te de cocktailul obținut.

Limoncello se prepară relativ simplu, macerând coajă de lămâie în alcool pur. Peste rezultatul obținut, se adaugă sirop simplu, se filtrează și se păstrează în sticlă.

3. Black Velvet – intens și misterios

Deși momentul în care acest cocktail a fost inventat nu este cel mai fericit, băutura este adesea savurată la petrecerile selecte. Legenda spune că această combinație a fost creată în Londra, de englezii întristați de pierderea Prințului Albert. Totodată, acest cocktail este adesea asociat cu unul dintre cei mai cunoscuți spioni din toate timpurile, nimeni altul decât James Bond!

Cum se prepară: Într-un pahar de tip flute, se adaugă 120 ml de Guinness și 120 ml de prosecco. În general, spumantul se toarnă peste o linguriță pe care o ții invers, astfel încât să nu se formeze prea multă spumă.

În cazul în care vrei să încerci rețetele acestea sau dacă vrei să experimentezi alte combinații, găsești cele mai bune băuturi în cadrul magazinului online BeiCeVrei. Prețurile sunt avantajoase, livrarea e rapidă, iar tu poți începe „experimentele” oricând dorești!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Advertoriale » (P) 3 cocktailuri cu prosecco pe care sigur nu le-ai mai încercat până acum