Antena Meniu Search
x

(P) 5 lucruri pe care să NU le faci dacă ai dureri de spate

Durerile de spate pot avea mai multe cauze, începând cu suprasolicitarea sub diferite forme, poziții incorecte de stat pe scaun și în timpul somnului sau din cauza sedentarismului ori a altor obiceiuri nesănătoase. Evident, durerile încep să apară și odată cu înaintarea în vârstă. Totuși, în orice situații există mijloace prin care să scapi de problemă sau să o reduci considerabil.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 15:28

5 lucruri pe care să NU le faci dacă ai dureri de spate
5 lucruri pe care să NU le faci dacă ai dureri de spate - Pexels

În afara cazurilor în care durerea este cronică, fiind provocată de anumite leziuni ale coloanei, situație în care este necesar să te adresezi medicului, există lucruri pe care le poți face pe cont propriu, care să te ajute să depășești momentul. De asemenea, sunt și o serie de lucruri pe care trebuie să eviți să le faci dacă te afli în această situație.

Iată care sunt acestea:

Tratamente temporare

Apelarea la tratamente temporare, cum ar fi aplicarea unei creme, expunerea la căldură sau ultrasunete, poate fi o soluție de moment, însă durerea va reveni, mai ales dacă obiceiurile tale rămân neschimbate. Poate că ai un job care te obligă să stai mult pe scaun sau, dimpotrivă, în picioare ori o altă activitate care te solicită fizic. Dacă apelezi din când în când la terapii, durerea va dispărea câteva zile, însă va reapărea. Găsește o metodă prin care să ai grijă de spatele tău în permanență. De mare ajutor ar putea să-ți fie un fotoliu de masaj pe care să-l ai acasă și pe care să-l folosești cât de des posibil.

Lipsa activității fizice

Sedentarismul este poate principala cauză a durerilor de spate. Oricât de încărcat ar fi programul tău, găsește-ți timp să faci sport sau câteva exerciții fizice măcar de 2-3 ori pe săptămână. În felul acesta îți vei menține și consolida musculatura spatelui, îți vei stimula circulația sângelui, iar articulațiile vor fi mai flexibile, ceea ce este esențial pentru ameliorarea, eliminarea și prevenirea durerilor de spate. 

Evită să ridici obiecte grele

Sunt, într-adevăr, situații în care jobul implică ridicatul de greutăți. În acest caz este necesar să urmezi ceea ce am spus la primele două puncte: să apelezi la terapii permanente și să faci sport. Dar dacă nu ești în această situație, evită să ridici greutăți. Mai bine mergi la cumpărături de două ori decât să ridici plase grele. Iar pentru alte situații care pot apărea în viața de zi cu zi cere ajutor.

Statul îndelungat pe scaun

Statul prelungit pe scaun, la job, mai ales într-o poziție incorectă - cu gâtul aplecat spre laptop - este una dintre cauzele principale ale durerilor de spate. Evident, nu trebuie să schimbi jobul din cauza asta, însă poți să-ți corectezi poziția prin utilizarea unui scaun special căruia să-i adaptezi înălțimea în așa fel încât să poți avea o poziție corectă. De asemenea, încearcă să te ridici și să faci câțiva pași cât de des posibil.

Utilizarea prelungită a telefoanelor

Poate că ți se pare bizar, însă utilizarea îndelungată a telefonului mobil îți poate provoca mai multe afecțiuni, între care și dureri de spate, potrivit Woman`s Day. Atunci când te uiți pe telefon, stai cu capul aplecat înainte și pui presiune mare pe discurile intervertebrale lombare. Deci, utilizează-ți telefonul doar când ai nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Advertoriale » (P) 5 lucruri pe care să NU le faci dacă ai dureri de spate