Antena Meniu Search
x

(P) Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unui automobil second-hand

Achiziționarea unui automobil rulat reprezintă o opțiune atractivă pentru majoritatea cumpărătorilor, fiind o modalitate mai puțin costisitoare și mai sustenabilă de investiție. Cu toate acestea, este important ca înainte de a lua o decizie fermă în ceea ce privește automobilul potrivit pentru tine, să efectuezi o serie de pași și acțiuni de prevenție pentru a elimina posibilitatea ca noua mașină să îți creeze neplăceri. Iată tot ce trebuie să știi înainte să achiziționezi un automobil rulat!

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 12:38

(P) Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unui automobil second-hand
(P) Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unui automobil second-hand
  1. Alege să achiziționezi vehiculul de la dealeri autorizați

Deși achiziționarea unui vehicul poate fi mai ușoară și mai puțin costisitoare dacă apelezi la sursele online sau cunoștințe, un dealer autorizat îți poate oferi siguranța că noul tău vehicul este inspectat și nu vei întâmpina probleme în viitor în ceea ce privește funcționalitatea. Achiziționarea vehiculului dintr-o sursă care nu este de încredere vine cu o serie de dezavantaje, precum posibilitatea existenței defecțiunilor ascunse, kilometri dați înapoi, sau chiar un preț crescut din cauza supraevaluării.

  1. Informează-te și alege vehiculul potrivit pentru tine

Înainte de a lua o decizie, documentează-te pentru a te asigura că iei o decizie adaptată nevoilor tale. Chiar dacă există variante atractive și la un preț redus, ia în considerare factori precum costurile de întreținere, consumul de carburant și dimensiunea vehicului. De asemenea, caută și alte oferte pentru a te asigura că prețul vehiculului este unul corect, aliniat cu nivelul pieței, pentru a putea negocia în cunoștință de cauză.

  1. Realizează inspecția exterioară a mașinii

Analizează cu atenție caroseria și vopseaua autovehiculului și asigură-te că nu prezintă semne de coroziune, zgârieturi sau lovituri. O caroserie cu un aspect necorespunzător poate indica faptul că vehiculul a fost implicat în accidente rutiere sau că nu a fost întreținut corect.

  1. Verifică starea tehnică a vehiculului

Este absolut necesar ca înainte să investești într-un vehicul rulat să efectuezi un test de condus pentru a te asigura că acesta funcționează în condiții optime. De asemenea, este recomandat să consulți părerea unui specialist, care să efectueze o verificare atentă a tuturor componentelor mașinii și să te asigure că nu există defecțiuni sau potențiale probleme ascunse.

  1. Verifică cu atenție documentele mașinii

Asigură-te că obții toate documentele mașinii, precum certificatul de înmatriculare, cartea de service, revizia tehnică și asigurarea auto. De asemenea, verifică dacă toate acestea sunt valabile și că numele vânzătorului corespunde cu cel din documente, pentru a evita eventualele inconveniente.

  1. Verifică istoricul mașinii

Pentru a fi sigur că automobilul este într-o condiție optimă și nu a suferit accidente, poți comunica direct cu vânzătorul pentru a afla motivele pentru care îl vinde sau poți apela la site-uri specializate pentru a afla istoricul complet al vehiculului.

Dacă ai găsit mașina potrivită dar nu dispui de toate resursele necesare, există instituții specializate care te pot ajuta cu credite auto pentru persoane fizice. Cu ajutorul acestora poți obține finanțare de până la 60.000 de lei, pentru orice model de mașină, vechime sau număr de kilometri, astfel încât să te poți bucura de noua ta mașină chiar în aceeași zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Advertoriale » (P) Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unui automobil second-hand