Antena Meniu Search
x

(P) Cum folosește Google Workspace verificarea în doi pași? Descoperă cum să o activezi!

Majoritatea parolelor continuă să fie nesigure, în timp ce un studiu cerut de Google arată că scurgerile de date personale și atacurile phishing sunt în continuare cele mai prevalente metode de atac cibernetic.

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 16:25

Cum folosește Google Workspace verificarea în doi pași? Descoperă cum să o activezi!

Verificarea în doi pași este o procedură care întărește protecția prin parolă, suplimentând securitatea datelor utilizatorilor cu un cod de verificare. În acest articol, îți vom arăta cum poți puteți securiza conturile Google Workspace cu acest tip de verificare atât din postura de administrator, dar și cea de utilizator final.

Ce este verificarea în doi pași în cadrul Google Workspace?

Securizarea contului tău Google, personal sau de afaceri, cu doar o parolă este inutilă fără activarea verificării în doi pași. Numită și verificare cu mai mulți factori sau în mai mulți pași, Google te ajută să neutralizezi astfel riscurile asociate cu piratarea conturilor și implică în același timp utilizatorii în păstrarea siguranței cibernetice.

Cu o verificare prestabilită în doi pași activată, Google îți verifică identitatea prin intermediul unor coduri primite prin mesaje text sau cu permisiuni acordate direct din telefonul sau dispozitivul tău. Ulterior, la logarea în Google Workspace, vei avea de confirmat parola și codul numeric pentru a îți garanta autentificarea.

Cum activezi verificarea în doi pași ca administrator Google Workspace?

Dacă compania ta folosește suita de productivitate Google Workspace și toate aplicații integrate din aceasta, poți activa verificarea în doi pași direct din consola de administrator. După logarea în contul tău de administrator și accesarea paginii principale, urmărește pașii:

  • Selectează meniul de securitate și alege ”Verificarea în doi pași”
  • În partea stânga a meniului, alege grupul sau departamentul pentru care vrei să activezi pasul acesta de verificare suplimentară
  • În partea dreaptă, bifează căsuța ”Permite utilizatorilor să activeze verificarea în doi pași”
  • Mai jos, selectează din ce punct să se aplice această verificare pentru utilizatorii numiți mai sus, dar și pentru utilizatorii nou creați
  • La punctul de frecvență, bifează opțiunea ca utilizatorii să-și poată desemna dispozitive de încredere pentru ca verificarea în doi pași să nu fie necesară la fiecare logare pe acestea
  • La punctul ”Metode”, alege o metodă de verificare care ți se pare corespunzătoare ție și echipei tale: cod, cheie de securitate și aplicație de autentificare
  • Salvează modificările

Vrei să afli mai multe despre ce este Google Workspace și cum te poate ajuta să asiguri un spațiu de lucru sigur și productiv echipei tale? Testează gratuit pentru 30 de zile suita Google Workspace alături de FOTC și descoperă dacă este soluția cloud potrivită pentru organizația ta.

Cum activezi verificarea în doi pași ca utilizator Google Workspace?

Odată activată verificarea în doi pași din contul de administrator, utilizatorii finali pot configura și ei acest pas din conturile lor Google.

Iată pașii pentru a configura verificarea în doi pași ca utilizator final:

  • Accesează meniul de Securitate și apoi Verificarea în doi pași, de pe aceeași pagină
  • Fă clic pe săgeată și alege butonul de ”Începe” din josul paginii
  • Google îți va cere să te loghezi așa cum o faci în emailul tău Google Workspace. Clic pe ”Următorul pas”
  • Introdu numărul tău de telefon pe care Google îl va folosi doar pentru chestiuni de securitate
  • Alege apoi maniera în care vrei să primești codurile de securitate (text, mesaj sau prompt Google) și apasă ”Următorul pas”
  • Confirmă-ți identitatea cu codul pe care îl primești prin metoda aleasă la pasul anterior
  • Verificarea în doi pași este în acest pas setată

Protecție suplimentară pentru datele companiei tale alături de un partener Google

Oferă organizației tale cea mai bună și cea mai sigură platformă de lucru în cloud. Fie că ești antreprenor și lucrezi cu o echipă mică, hibridă, sau te afli la conducerea unei companii cu sute de angajați, securizează-ți munca online cu un partener premium Google ca FOTC România. Descoperă pachetele de reduceri avantajoase, perioadă de testare gratuită, asistență pas cu pas la migrare și suport tehnic complet în limba română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Advertoriale » (P) Cum folosește Google Workspace verificarea în doi pași? Descoperă cum să o activezi!