Antena Meniu Search
x

(P) Diferențele dintre încălțările din piele și cele sintetice: cum le recunoști

Alegerea unor pantofi damă sau bărbați din piele sau din material sintetic poate fi o decizie foarte complicată. Prețul și durabilitatea sunt factori importanți. Unele persoane poartă pantofi damă sau bărbați care nu sunt din piele din motive etice sau religioase.

Diferențele dintre încălțările din piele și cele sintetice: cum le recunoști
Diferențele dintre încălțările din piele și cele sintetice: cum le recunoști - Emag

Alții aleg pielea pentru confort sau estetică. În cele din urmă, cumpărătorii trebuie să ia decizii individuale în funcție de preferințele lor, deoarece nu există un răspuns "corect". Indiferent dacă alegeți pantofi damă sau bărbați din piele sau material sintetic, este bine să cunoașteți aspectele principale și generale despre acestea în așa fel încât să faceți o alegere cât mai potrivită.

Diferențe de preț

Prețul este adesea cel mai important factor în alegerea pantofilor sintetici în detrimentul celor din piele naturală. O pereche de ghete damă piele sintetică, de exemplu, poate costa cu cel puțin 100 de dolari mai puțin decât o pereche de ghete damă piele, ceea ce este ideal atunci când alegeți să cumpărați pantofi damă pentru un anumit eveniment sau pentru a obține cel mai bun aspect la cel mai mic preț. Cu toate acestea, încălțămintea sportivă de înaltă tehnologie poate costa la fel de mult sau mai mult decât echivalentele lor din piele.

Rezistență

Pantofii din piele durează în general mai mult decât cei sintetici, dar nu toți: o pereche bună de pantofi damă sau bărbați poate dura 30 sau 40 de ani, dar majoritatea materialelor din piele sintetică nu existau în urmă cu o generație sau două. Cei mai mulți oameni poartă pantofi doar câțiva ani, iar în acest timp cele două tipuri de pantofi vor dura aproximativ la fel.

Comoditate

Din punct de vedere istoric, pielea sintetică nu a fost la fel de confortabilă ca și pielea. Pielea se întinde mai bine și mai natural și "respiră" mai bine. Excepție face încălțămintea sportivă, care este concepută pentru a menține piciorul confortabil și pentru a respira. Cu toate acestea, încălțămintea sportivă nu este concepută pentru a arăta ca pantofii de piele. O pereche de ghete damă piele va fi mult mai confortabilă decât una din piele sintetică. Același lucru se aplică și în cazul unor pantofi damă sau bărbați.

Trucuri pentru a distinge pantofii de piele de cei sintentici

Mirosul

Mirosul caracteristic al pielii este unul dintre lucrurile care, la prima vedere, poate determina dacă este vorba de piele sau de piele sintetică. Pielea emană un miros caracteristic de piele mai mult sau mai puțin tăbăcită, iar pielea sintetică miroase a plastic sau a substanțe chimice. Veți știi dacă o pereche de pantofi damă sau bărbați sunt de piele prin acest simplu test.

Textura

Textura unui articol din piele este plăcută, oferă căldură, moliciune, în timp ce imitația de piele este mai rigidă și mai rece. Strânge pielea și vei vedea cum apar ridurile și urmele, în timp ce la imitația de piele nu apar. Când cauți o pereche de ghete damă piele, este ideal să verifici textura.

Cusături și margini

Unul dintre cele mai bune trucuri care te ajută să decizi dacă să cumperi sau nu un articol este să te uiți atent la cusături, la marginile și la spatele curelelor din piele. Întotdeauna există un detaliu în care se poate vedea "tăietura" pielii și compoziția acesteia în interior. Dacă puteți vedea fir sau țesătură în mijlocul pielii, este vorba de piele artificială, în timp ce dacă puteți vedea fire de păr pe tăietură, este probabil piele tăbăcită.

Zgâriat ușor

Un alt truc care nu dă greș niciodată este zgâriatul. Evident că nu vei zgâria pantofi damă sau bărbați într-un magazin, logic pentru că este foarte probabil să fii observat, dar trebuie să știi că dacă la zgârieturi se ridică particule și zona se zgârie ușor, este vorba de piele naturală. Piele artificială este mai durabilă în această privință.

Apă

Turnați puțină apă și veți vedea cum pielea va încerca să o absoarbă, în timp ce imitația de piele, fiind făcută în mare parte din plastic, este mult mai rezistentă la apă. În acest caz, am putea avea un dezavantaj dacă este vorba de piele de vacă unsă, deoarece acest tip de piele are un finisaj unsuros care respinge lichidele.

Imperfecțiuni

Pielea naturală provine de la animale care au avut parte de lupte, lovituri, zgârieturi etc. în viața lor. Pe scurt, cicatrici care sunt marcate pe piele. Căutați aceste cicatrici sau semne și acestea vor fi un semn că sunt din piele naturală..

Foc sau căldură

Și în cele din urmă, ultimul truc, dar cel mai agresiv dintre toate, focul sau căldura puternică. Aplicați o căldură puternică sau o flacără pe o piele și veți vedea cum, după multă insistență, pielea va începe să se încrețească și să miroasă a ars, dar nu se va aprinde. Totuși, repetați operațiunea cu o imitație de piele și veți vedea cât de repede miroase a plastic ars, iar flacăra se va aprinde repede.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Advertoriale » (P) Diferențele dintre încălțările din piele și cele sintetice: cum le recunoști