Antena Meniu Search
x

Video Flavia Vieriu, o tânără mamă cu un suflet mare, a devenit omul de încredere al lui Moș Crăciun pentru mii de copii nevoiaşi

Din ce în ce mai mulţi oameni spun Ajut Eu. Vă propunem să o cunoaşteţi pe Flavia Vieriu. O mână de om, cu un suflet uriaș. O tânără mamă care a creat în jurul ei o comunitate de voluntari, din dragoste pentru copiii nevoiaşi. Împreună, adună în fiecare an sute de scrisori pentru Moş Crăciun şi strâng pachete pe care le trimit în toată ţara. Nu cu sacul, ci cu TIR-ul. Oricine li se poate alătura, spunând simplu Ajut Eu.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 20.12.2021, 14:52

Vezi și

''Sunt omul care încearcă să bucure alți oameni.''

Și reușește! În fiecare iarnă, Flavia Vieriu devine omul de încredere al lui Moș Crăciun. La ea ajung dorințele copiilor. Mesaje scrise cu sfială vin la Timișoara, tocmai din județul Vaslui. Anul acesta Flavia are de pus în TIR-ul, cu care a înlocuit sacul, aproape 1.000 de pachete. Fiecare conține exact ce și-au dorit micii expeditori ai scrisorilor.

Pentru Flavia, de 10 ani, sărbătorile au căpătat alt sens. Totul a început cu o vizită la Direcția de Asistență Socială, pentru că simțea că vrea și poate să facă bine.

Flavia Vieriu: Am facut o cerere, am cerut 50 de familii, în 3 zile am reuşit să strâng cele necesare. M-am intors la Asistența Socială, am mai cerut 50. Aveam deja 100. Iar oamenii continuau să-mi scrie și să mă întrebe, vreau si eu, cum pot să fac, şi atunci am înţeles că asta e menirea mea pe pământ în cel mai adevărat mod. Eu am învăţat mereu de la părinții mei, pentru că noi nu am avut, însă tatăl meu avea 3 joburi, mama două. Ei m-au învăţat că din puţinul pe care îl avem să dăm și altora. 

Pe acelaşi subiect

Campania "Scrisoare pentru Moș Crăciun" a luat elan pe o rețea de socializare. Acolo, în fiecare an, oamenii pot sa "adopte" o dorință de sărbătoare și să trimita cadouri copiilor.

Flavia Vieriu: În primii ani a fost foarte greu, am ajuns și la psiholog, chiar și acum mi-e foarte greu să vorbesc. Mă marchează foarte tare. Uite, credeam că după 10 ani am trecut peste perioada aceasta, dar se pare ca nu. Sunt copii care îmi cer o mandarină, sunt copii care cer sănătate. 

Flavia a reuşit să strângă la un loc o adevărată reţea de voluntari

Flavia recunoaşte că puterea e în oamenii care au curajul să spună: "Ajut eu!"

Flavia Vieriu:  Am avut părinţi care m-au rugat să-şi aducă şi copiii la văzut, la ajutat, la predat, ca să vadă la alţi copii că au mai puţin.

Aşa s-a creat o adevărată reţea de voluntari. Pachete au venit continuu, chiar și în timpul discuției noastre cu Flavia.

''Am adus niște hăinuţe, ghete în special, şi o gecuţă, aşa a scris. Este minunat, fără cuvinte.''

''Sunt implicat de vreo 6 ani de zile. Eu nu am copii şi asta e pentru mine o încântare.''

''În fiecare an aleg o scrisoare, consider că dacă îţi merge bine, e bine să şi ajuţi''. 

Ce-și dorește Flavia de Crăciun?

Flavia Vieriu: Cam ce-şi doreşte toată lumea. Multă sănătate şi din suflet îmi doresc să fim mai buni. Din suflet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Ajut Eu » Flavia Vieriu, o tânără mamă cu un suflet mare, a devenit omul de încredere al lui Moș Crăciun pentru mii de copii nevoiaşi