Antena Meniu Search
x

Video Lajos Kristof își va putea îndeplini visul. Ce cadou a primit antrenorul de genii

Adesea, copiii care au crescut în centrele de plasament vorbesc despre experienţele brutale trăite acolo. Despre lipsa de dragoste şi de încurajări, care lasă urme adânci o viaţă. Unii încearcă să-şi găsească resursele să meargă mai departe, iar alţii vor şi mai mult: să schimbe lumea pentru cei care vin din urmă. Lajos Kristof, orfanul devenit antrenor de genii, este unul dintre ei. A deschis o şcoală unde educă elevi supradotaţi sau din medii defavorizate, şi îşi doreşte să organizeze un turneu de teatru cu copii.

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 14:21

Vezi și

Abandonat într-un sistem dur, Lajos Kristof a simțit pe pielea lui cum este să crești cu aripile tăiate, fără să ai pe cineva care să te ghideze și să te ajute să te înalţi. Astfel a luat naştere o şcoală de mentorat unde copii abandonaţi şi copii supradotaţi au parte de o educaţie unică în România.

Îşi stabilesc singuri direcţia, materiile şi ritmul de învăţare, într.un mediu relaxat. Profesorii mentori îi ghidează blând, le deschid mintea, le stârnesc curiozitatea. Îi ajută, practic, să descopere lumea, să se descopere pe ei.

Lajos Kristof: Toți copiii sunt geniali, din păcate mulți își ascund abilitățile din cauza mediului familial, mediu școlar care la un moment dat le distruge creativitatea, Genialitate înseamnă normalitate, înseamnă nebunie, înseamnă echilibru, înseamnă a visa și când mergi, a crea, a fi tu. Asta înseamnă să fii un genial.

Lajos Kristof și-a dorit să poată organiza un turneu de teatru pentru copii. Ajutorul în valoare de 38.000 de lei a venit din partea MedaProd și Beciul Domnesc. Acum, Lajos își poate îndeplini visul.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Ajut Eu » Lajos Kristof își va putea îndeplini visul. Ce cadou a primit antrenorul de genii